Κανονικά προχωράει η δημιουργία νέας ομογενειακής Οργάνωσης στην Αμερική

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ

Αθήνα. Με σταθερά βήματα «χτίζεται» η νέα οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με “επιχειρησιακά” κέντρα,  την North Carolina και τη Νέα Υόρκη.

Το  εννεαμελές  προσωρινό προεδρείο της Οργάνωσης, η οποία προσβλέπει συν τω χρόνω σε διεθνή ομογενειακή συνεργασία για την δημιουργία  μιας παγκόσμιας leadership εκπροσώπησης της Ομογένειας,  εργάζεται  συντονισμένα και σύντομα θα είναι έτοιμο το Καταστατικό και η κτιριακή της εγκατάσταση.

apostolopoylos-stefani mikro

Ο πρόεδρος του προσωρινού προεδρείου της νέας ομογενειακής οργάνωσης, Νίκος Αποστολόπουλος, σε παλαιότερο στιγμιότυπο από κατάθεση στεφάνου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ευρυτανία.

Το όνομα της νέας οργάνωσης  είναι ήδη κατοχυρωμένο όπως και η διαδικτυακή της υπόσταση. Επίσης έχει ξεκαθαρίσει το οργανωτικό της σχήμα το οποίο πέρασε από φάση διερεύνησης  της σχέσης του με τις άλλες ομογενειακές οργανώσεις, για να καταλήξει στην οριστική του δομή που θα είναι η εγγραφή μόνον ιδιωτών ως μελών.

Βέβαια, η Οργάνωση θα επιδιώξει συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες, Συλλόγους, Σωματεία καθώς και τις Εκκλησιαστικές Ενορίες, πλην, όμως, ως μέλη της, θα μπορούν να εγγραφούν μόνον απλοί ομογενείς, ώστε να εκπροσωπεί την «ζωντανή» ομογένεια των ΗΠΑ και κάθε ένας ενήλικας ομογενής, ασχέτως, φύλου, καταγωγής ή οικονομικής κατάστασης,  με μία μικρή συνδρομή, να μπορεί να αποκτήσει λόγο και φωνή (δια της ψήφου που θα είναι καθολική, ηλεκτρονική και επιστολική) συμμετέχοντας και συμβάλλοντας μέσα από την οργάνωση στην διεκδίκηση αιτημάτων του, στην περαιτέρω ανέλιξη της Ομογένειας και στην πρόοδο της πρώτης του πατρίδας.

Ο Γραμματέας του προσωρινού προεδρείου Δημ. Φίλος σε στιγμιότυπο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέροντα Δημήτριο.

Ο Γραμματέας του προσωρινού προεδρείου της νέας οργάνωσης, Δημ. Φίλιος, σε στιγμιότυπο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέροντα Δημήτριο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε το προεδρείο της νέας Οργάνωσης με προέδρους Ομοσπονδιών, στην Νέα Υόρκη, και από την οποία διαφάνηκε καθαρά ότι η αρχικά μη αποκλειόμενη συμμετοχή των ομοσπονδιών με αντιπροσώπους τους στην νέα οργάνωση, θα κατέληγε δυσχερής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Panhellenic Post, η επιδίωξη συνεργασίας της νέας οργάνωσης με την υπάρχουσα οργανωτική δομή της ομογένειας,  θα αφορά πρωτίστως στα εθνικά θέματα, αλλά και θέματα της καθημερινότητας των ομογενών, είτε αυτά είναι εργασιακά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε φορολογικά κλπ.

Εντός των αμέσως προσεχών ημερών, ο πρόεδρος του προσωρινού προεδρείου και της συντονιστικής Επιτροπής, Νίκος Αποστολόπουλος,  θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέροντα Δημήτριο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με την νέα οργάνωση, τους στόχους και τις φιλοδοξίες της καθώς  και το στάδιο στο οποίο ή όλη προσπάθεια βρίσκεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν και σημειώθηκαν μια –δυο διαφοροποιήσεις από μέλη του προσωρινού Προεδρείου, όπως η αποχώρηση του  Θόδωρου Λαλιώτη (ο ποίος προχωρεί σε δική του αυτόνομη πρωτοβουλία, στην Καλλιφόρνια) στο σχήμα του προεδρείου εισήλθαν τέσσερα νέα  άτομα με αξιόλογη δράση στα συνδικαλιστικά της ομογένειας καθώς ορίστηκε και αντιπρόεδρος, το νέο μέλος,  Χρυσόστομος Δήμου, σημαίνων στέλεχος της Ομογένειας ΗΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος του προσωρινού προεδρείου της νέας οργάνωσης, Χρυσόστομος Δήμου.

Ο αντιπρόεδρος του προσωρινού προεδρείου της νέας οργάνωσης, Χρυσόστομος Δήμου.

Η πρωτοβουλία, συναντά παντού θετικό κλίμα ενώ η συμμετοχή νέων ηλικιακά ομογενών, που πλαισιώνουν την κίνηση, προσδίδει δυναμισμό και λαμπρές υποσχέσεις για το μέλλον της.

Σε ό,τι αφορά μία μικρή χρονική καθυστέρηση που σημειώνεται  στο οργανωτικό σκέλος, κύκλοι της νέας οργάνωσης (με εξαιρετικό όνομα  και  ευρηματικό logo,  που θα αποκαλυφθούν με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σύντομα) έλεγαν στην Panhellenic Post ότι «αυτό ήταν εξ αρχής αναμενόμενο να συμβεί καθώς όλοι μας είμαστε εργαζόμενοι άνθρωποι, πολλοί από μας σε σημαίνουσες θέσεις και με μεγάλο φόρτο εργασίας και ευθύνης. Οπότε, όλα που αφορούν την νέα οργάνωση γίνονται στο περιθώριο των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων,  μεθοδικά και προσεκτικά, Επομένως παίρνουν λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα μετρήσει!»