Καμπούλ: Ισχυρή έκρηξη και επίθεση Ταλιμπάν σε ξενοδοχείο

Καμπούλ.- Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ, Αγά Ροχάνι επιβεβαίωσε την επίθεση στο ξενοδοχείο Northgate και την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες.«Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας είναι στο σημείο του ξενοδοχείου, υπάρχει σποραδική ανταλλαγή πυροβολισμών» δήλωσε.

Το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων Tolonews.com αναφέρει ότι σημειώθηκαν δύο ξεχωριστές εκρήξεις. Η δεύτερη στο ξενοδοχείο σε σύγκριση με την προηγούμενη ήταν χαμηλότερης έντασης.

Το πρακτορείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι η ξενοδοχειακή μονάδα «ήταν ένα μέρος πολυτέλειας για ξένους και βρισκόταν σε απόσταση από κατοικίες Αφγανών».

Η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω e-mail που στάλθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας και σε διάφορα ΜΜΕ από τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Oι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι η επίθεση έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ατόμων.

 

Στη συνέχεια ωστόσο διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση, κατά την οποία παγιδευμένο όχημα έπληξε το ξενοδοχείο Northgate. Πρόκειται για ένα φρουρούμενο συγκρότημα κατοικιών για ξένους στρατιωτικούς (σ.σ.: Ανάμεσα στους οποίους αρκετοί Αμερικανοί) και ιδιωτικές οργανώσεις.

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας με τεθωρακισμένα οχήματα. Κατά την επίθεση, τέσσερις ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Η συμπλοκή των δραστών με τις Αρχές και η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε αρκετή ώρα μετά την έκρηξη.