Αγνωστοι τραυμάτισαν τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Αθήνα.- Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Πανεπιστημίου, όταν άγνωστοι ξυλοκόπησαν άγρια τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το επεισόδιο έγινε μετά το τέλος πορείας υπέρ των προσφύγων, ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές είχαν απομακρυνθεί.

Φορώντας τη στολή του και ενώ περπατούσε στην οδό Πανεπιστημίου, έγινε αντιληπτός από μικρή ομάδα αγνώστων αντρών. Αυτοί με πρωτοφανή βιαιότητα του επιτέθηκαν και άρχισαν με μπουνιές και κλωτσιές να τον χτυπούν στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου στην Πανεπιστημίου και μάταια  ο αξιωματικός της Τροχαίας προσπαθούσε να προφυλάξει τον εαυτό του.

Μετά τα χτυπήματα, οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής Εξαρχείων, αφήνοντας τον αστυνομικό αιμόφυρτο και αβοήθητο στη μέση του δρόμου.

Αμέσως, το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους περαστικούς, οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο και ο Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά δεν κινδυνεύει ευτυχώς η ζωή του.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Λίγη ώρα μετά την επίθεση και τον βαρύ τραυματισμό του Διοικητή της Τροχαίας, επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το Πολυτεχνείο, όπου ομάδες νεαρών πετούν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών.

Αυτή την ώρα, οι άνδρες των ΜΑΤ απαντούν με ρίψη χημικών στις βόμβες μολότοφ που πετούν νεαροί.

Η ΠΟΡΕΙΑ

Πορεία διαμαρτυρίας για την εμπρηστική επίθεση με στόχο την κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες –μετανάστες έγινε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα «Η Αλληλεγγύη μας δεν τρομοκρατείται» το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ομάδες αλληλέγγυων ,αντιεξουσιαστών και άλλων οργανώσεων ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στα Προπύλαια.

Οι διαδηλωτές στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Κοτζιά και κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτίριο του Δημαρχείου.

Newsroom ΔΟΛ