ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Εδώ, είναι Ελλάδα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ξεκινάει η νέα σχολική περίοδος και η Διδασκαλική Ομοσπονδία αρχίζει κι αυτή, παράλληλα, τις …κινητοποιήσεις! Τα σχολεία ανοίγουν και οι δάσκαλοι …απεργούν! Δηλαδή παραμένουν κλειστά! Σας φαίνεται περίεργο; Αλλά εδώ, είναι Ελλάδα!

Πας στην Τράπεζα να εισπράξεις την επικουρική σου σύνταξη  και ανακαλύπτεις ότι είναι 40% μειωμένη! Μένεις ενεός! Μα γιατί, απορείς και η απορία σου ορθώνεται γιγαντιαία, αλλά μέχρις εκεί! Παίρνεις βουβά τα όποια υπολείμματα σύνταξης σου έχουν αφήσει οι έχοντες το μαχαίρι και το καρπούζι και τραβάς σιωπηλός κατά το σπίτι σου. Ούτε διαμαρτυρίες, ούτε πορείες. Γιατί; Μα, εδώ είναι Ελλάδα!

Θυμάμαι τον παλιό μου γείτονα, τον συγχωρεμένο τον κυρ-….. στο αλλοτινό μου σπίτι (κάπου πίσω από την Αγησιλάου) γνήσιο κομμουνιστή. Μεσούσης της χούντας, έβγαινε τα βράδια, συνήθως μεθυσμένος, στο μπαλκονάκι που έβλεπε στο πίσω μέρος του σπιτιού, στον ακάλυπτο χώρο, και …έβριζε –μέσα από τα δόντια του- τους χουντικούς! Όχι στο μπροστινό μπαλκόνι του δρόμου, στο πίσω… Να τα λέει και να τ΄ακούει μόνος του! Γιατί; Διότι εδώ είναι Ελλάδα!

Μου τον θύμισαν κάτι γεροντάκια έξω από την Τράπεζα. Απομακρύνονταν με τα ψίχουλα της σύνταξης στα χέρια τους, σιγο-μουρμουρίζοντας μέσα από τα χείλη τους λόγια αγανάκτησης. Ψιθυριστά, σαν να έχουμε χούντα! Πάντα εδώ είναι Ελλάδα!

Πέφτεις να κοιμηθείς το βράδυ με οκτώ ¨εθνικά” κανάλια και 66 ώρες μετά, ξυπνάς με …τέσσερα!  Τα άλλα τέσσερα, ανάμεσά τους και το πρώτο σε τηλεθεάσεις, τα τρώει η μαρμάγκα! Και έχεις και την Γεροβασίλη να δηλώνει πως σε όσα κανάλια δεν πήραν άδεια σε τρεις μήνες «θα πέσει μαύρο»! Μόνο που τώρα το «μαύρο», το βαφτίζουν  “νομιμότητα»! Εδώ είναι Ελλάδα!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βγαίνει και ο παλαιοΠΑΣΟΚος νυν ΣΥΡΙΖαίος υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και …εξηγεί ότι αν δεν συμμορφωθεί η Digea (να ρίξει μαύρο στα Κανάλια) θα παρέμβει η πολιτεία! Πώς; Μα εδώ είναι Ελλάδα!

Και ψάχνω να βρω, εγώ, την  Ραχήλ Μακρή πρώην ΑΝΕΛ και τους άλλους του ΣΥΡΙΖΑ  να ανέβουν πάλι στα «κάγκελα» υπερασπιζόμενοι τον τηλεοπτικό πλουραλισμό, αλλά, «άκρα του τάφου σιωπή/ στον κάμπο βασιλεύει…». Πως γίνεται; Μα εδώ είναι Ελλάδα!

Έχω ακούσει πρωθυπουργούς χωρών που βρέθηκαν στην δίνη της οικονομικής κρίσης να «τα δίνουν όλα» για λίγες θέσεις εργασίας. Κάθε ένας άνεργος που πιάνει δουλειά, έλεγαν, είναι ένα θανατηφόρο χτύπημα στην οικονομική κρίση! Σ΄ εμάς, με 24 και κάτι ψιλά τοις εκατό ανεργία, βγάζουμε από τη δουλειά χίλιους τόσους εργαζόμενους! Γιατί; Μα γιατί εδώ είναι Ελλάδα!

Σε κείνες τις χώρες η κρίση διήρκεσε δυο-τρία χρόνια. Σε μας, πέρασαν έξι και στο ορατό μέλλον η κρίση θα παραμείνει ανδρειωμένη και  κυριαρχούσα. Παράδοξο; Καθόλου. Εδώ είναι Ελλάδα!

Το έτερο της συγκυβέρνησης κατηγορεί διεκδικητή τηλεοπτικής άδειας για «μαύρο χρήμα» και εμείς όχι μόνο δεν το αποκλείουμε, αλλά του δίνουμε την άδεια! Αδιανόητο; Μα είπαμε, Εδώ είναι Ελλάδα!

Και κοκορευόμαστε από πάνω ότι «πιάσαμε» διακόσια τόσα εκατομμύρια τα οποία θα τα διαθέσουμε σε «ευπαθείς ομάδες». Τα πήραμε; Όχι ακόμα! Θα… Επί του παρόντος έχουμε “εγγυητικές επιστολές”, που σημαίνει -το πιθανότερο- νέα δάνεια! Σαν αυτά για τα οποία κατηγορούσαμε μέχρι σήμερα τα κανάλια! Εδώ είναι Ελλάδα!

Τι έχουμε; Δύο νέους καναλάρχες, τον ένα με κατηγορίες για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση» και τον άλλον με κατηγορίες για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»! Αδύνατον; Μα εδώ είναι Ελλάδα!

Και βγαίνει κι ο δικός μας, ο Ιβαν να λέει ότι αυτός τους συμβούλεψε… Παλιννόστησε κι αυτός στο εδώ είναι Ελλάδα…