Σάρλοτ: Στο φως και το βίντεο της αστυνομίας από το θάνατο του Κιθ Σκοτ

Σάρλοτ, Βόρεια Καρολίνα

Αφού η οικογένεια του αφροαμερικανικού Κιθ Σκοτ δημοσίευσε βίντεο από τη μοιραία συνάντησή του με τους αστυνομικούς στο Σάρλοτ των ΗΠΑ, η αστυνομία τελικά ακολούθησε και έβγαλε στη δημοσιότητα το δικό της υλικό, με εικόνες που είχαν τραβηχτεί από τις κάμερες του περιπολικού και των αστυνομικών.

Ούτε στο νέο υλικό δεν φαίνεται εάν ο Σκοτ κρατούσε όπλο. Η αστυνομία ωστόσο έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες όπλου που είχε «στην κατοχή» του ο Σκοτ, χωρίς όμως να φτάνει στο σημείο να λέει κατηγορηματικά πως σημάδευε τους αστυνομικούς την ώρα που του γινόταν έλεγχος στο αυτοκίνητο.

Το βίντεο από το περιπολικό ξεκινά με τους δύο αστυνομικούς να βγαίνουν και να σημαδεύουν τον Σκοτ, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο δικό του όχημα με τα παράθυρα ανεβασμένα.

Ο Σκοτ εμφανίζεται να βγαίνει, να απομακρύνεται αργά από το όχημά του με τα χέρια κάτω. Στη συνέχεια ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί και πέφτει στο έδαφος.

Στο βίντεο από την κάμερα που είναι ενσωματωμένη στη στολή του ενός αστυνομικού, ο Σκοτ εμφανίζεται με το χέρι που φαίνεται στο πλάι ενώ οι αστυνομικοί τον σημαδεύεουν. Το δεύτερο βίντεο δεν δείχνει την στιγμή του πυροβολισμού, παρά μόνο στη συνέχεια τον Σκοτ πεσμένο στο έδαφος.

Εκτός από τη φωτογραφία του όπλου που βρέθηκε, δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από ποσότητα μαριχαουάνας που επίσης είχε στην κατοχή του ο Σκοτ την ώρα του ελέγχου.

Τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία: