Εντός πέντε ημερών ο έλεγχος στο πόθεν έσχες Σαββίδη, σε δύο βδομάδες η δόση

Αθήνα.-Εντός των επόμενων πέντε ημερών θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες στον Ιβάν Σαββίδη και εντός 15 ημερών ο επιχειρηματίας θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση για την «ορφανή» τηλεοπτική άδεια, όπως δήλωσαν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι διαρροές από το άτυπο συμβούλιο ευθυγραμμίζονται ακριβώς με τις προγενέστερες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει κανονικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά την αποχώρηση του υπερθεματιστή Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πει στην κεντρική επιτροπή ότι όποιος δεν καταβάλει το τίμημα βγαίνει εκτός διαγωνισμού, ουσιαστικά παρουσιάζοντας τις εξελίξεις στο στρατόπεδο Καλογρίτσα ως απόδειξη κυβερνητικής αμεροληψίας.

Πέραν του ζητήματος των αδειών, επί τάπητος στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν επίσης οι εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης, που μπλοκάρουν την εκταμίευση υποδόσης 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τα προαπαιτούμενα ρυθμίζονται με το πολυνομοσχέδιο που σήμερα Τρίτη θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια, ενώ υποθέσεις που παραμένουν ανοιχτές – όπως της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ – έχουν λάβει παράταση κι έτσι δεν επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Στο ζήτημα των αλλαγών στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σημείωσαν πως θα ανακοινωθεί το πότε θα ψηφιστεί και θα γίνει εντός προθεσμιών.

Οι πηγές μετέφεραν κλίμα ικανοποίησης στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τέλος, στο υπουργικό συζητήθηκαν και οι σχέσεις με την Εκκλησία, εν μέσω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει λόγω των προτάσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οι πηγές ανέφεραν ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα.
Πηγή:Skai.gr