Μία νεκρή και τουλάχιστον πέντε τραυματίες από την έκρηξη στη Βικτώρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.20 το πρωί, εν ώρα αιχμής, σε ταχυφαγείο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, σε μικρή απόσταση από την Πλατεία Βικτωρίας.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο του καταστήματος.

Ένα άτομο νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα και τέσσερις άλλοι με ελαφρά τραύματα. Ωστόσο, ο αριθμός των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί καθώς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάποιοι άνθρωποι λαμβάνουν πρώτες βοήθειες σε ένα φαρμακείο που βρίσκεται δίπλα στο κατεστραμμένο κατάστημα.

Γειτονικά καταστήματα και η κοντινή στάση του Μετρό έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην 3ης Σεπτεμβρίου και τη Χέυδεν έχει διακοπεί.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμα γνωστά. Επικρατέστερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για ατύχημα με φιάλες υγραερίου, καθώς η εταιρεία φυσικού αερίου έχει διαψεύσει ότι γίνονταν έργα στο σημείο.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος, σημειώνοντας ότι το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη της για το συμβάν και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια της εκλιπούσας. Τονίζει, δε, θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος.

Η πλήρης ανακοίνωση της εταιρείας:

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος».

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, εν ώρα αιχμής, σε ταχυφαγείο κοντά στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χέιδεν, σε μικρή απόσταση από την Πλατεία Βικτωρίας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες, χωρίς να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Παράλληλα, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί μία κοπέλα που εργαζόταν στο κατάστημα.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς που ακολούθησε την έκρηξη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ένα αυτοκίνητο έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμα γνωστά, με επικρατέστερο σενάριο να πρόκειται για ατύχημα με φιάλη υγραερίου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ένα αυτοκίνητο έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμα γνωστά.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Αθήνα.- Πληροφορίες για έκρηξη πριν από λίγη ώρα στην οδό Χέιδεν, κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για πυρκαγιά και δυνάμεις κινούνται προς το σημείο ώστε να εξακριβώσουν τι έχει συμβεί.

Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα από το περιστατικό.

πηγή:Skai.gr