Η Mercedes υπόσχεται αυτοκινούμενα ταξί σε μόλις τρία χρόνια

Ο ανταγωνισμός στην κούρσα για πλήρη αυτόνομα αυτοκίνητα στον δρόμο έγινε μόλις ακόμα πιο λυσσαλέος, από τη στιγμή δηλαδή που η Daimler, μητρική της Mercedes-Benz, σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά τα πρώτα ταξί χωρίς ανθρώπινο οδηγό.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Ford όσο και η BMW έχουν δεσμευτεί να κάνουν το ίδιο μέχρι το 2021, όπως και η General Motors και η Google φυσικά (χωρίς χρονική δέσμευση ωστόσο), ο γερμανικός κολοσσός είναι τώρα ο πιο πρόσφατος διαγωνιζόμενος στη μάχη για τα πλήρως αυτόνομα ταξί.

Η Uber το κάνει ήδη βέβαια στο Πίτσμπουργκ, λανσάροντας τα δικά της αυτοκινούμενα ταξί από τον Σεπτέμβριο, αν και εδώ υπάρχει οδηγός στη θέση για να παρακολουθεί το σύστημα και να επέμβει αν χρειαστεί.

Το μοτίβο αυτής της αγοράς θέλει τις εταιρίες ταξί να ξεφορτώνονται τον οδηγό και τις απολαβές του ώστε να έχουν ακόμα περισσότερα κέρδη. Γι’ αυτό και ο ανηλεής ανταγωνισμός για ένα καλό κομμάτι μιας πίτας που τώρα ψήνεται, καθώς μιλάμε για μια αγορά που θα αξίζει δισεκατομμύρια.

Όσο για την Daimler, μόνο ξένη δεν είναι στα αυτοκινούμενα, καθώς ήδη από το 2015 είχε παρουσιάσει το δικό της concept για αυτοκινούμενο φορτηγό. Το να βγάλεις ωστόσο εντελώς τον ανθρώπινο παράγοντα από το βολάν, αυτό είναι φυσικά μια άλλη ιστορία.

Ο κολοσσός αγόρασε πάντως το 2014 τη Mytaxi, μια υπηρεσία ταξί σαν την Uber, στην οποία σκοπεύει να προσαρμόσει την καινοτόμα τεχνολογία ήδη από τις αρχές της νέας δεκαετίας. Και θα το κάνει στις ΗΠΑ, μιας και εκεί η νομοθεσία είναι σαφώς φιλικότερη στην αυτόνομη οδήγηση απ’ ό,τι στη Γηραιά Ήπειρο…

NewsBeast.gr