“Πάνε κι έρχονται τα πλοία” με λαθραία τσιγάρα

Αθήνα.- Φορτηγό πλοίο, με σημαία Τανζανίας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανόν μεταφέρει λαθραία τσιγάρα, εντοπίστηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στον όρμο των Σφακίων.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν έξι άτομα πλήρωμα, ουκρανοί υπήκοοι, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη και φέρεται να παρακολουθείται εδώ και ημέρες από τις Αρχές του Λιμενικού Σώματος.

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε φορτηγά οχήματα, οι οδηγοί των οποίων φέρεται ότι κατάφεραν να διαφύγουν.

Το πλοίο οδηγήθηκε συνοδεία σκάφους ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου κατέπλευσε περίπου στις 10 το βράδυ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος.

Κατά τον έλεγχο στα αμπάρια του θα καταμετρηθεί το φορτίο του, παρουσία στελεχών των τελωνειακών αρχών αλλά και μελών κλιμακίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος που έφθασε ειδικά για τον σκοπό αυτόν από την Αθήνα καθώς και ανδρών του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Εν τω μεταξύ, απαντήσεις ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος για το αλιευτικό με σημαία Ουκρανίας που παραμένει στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων εδώ και επτάμισι μήνες.

Σε συνέντευξή του στα Νέα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δείχνει μια «ανεξήγητη διστακτικότητα», σημειώνοντας: «Δεν μπορεί να μη μιλάς για ένα θέμα που απασχολεί. Δεν λέω να μην είναι προσεκτικοί, μιλάμε για έρευνα εν εξελίξει. Αν όμως υπάρχουν τσιγάρα ΣΕΚΑΠ  μέσα, πρέπει να το αναφέρουν. (Ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ είναι ο ομογενής Ιβαν Σαββίδης)  Τι τους πειράζει; Υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει κάποια στιγμή να εξεταστούν. Δεν υπάρχει υποψία λαθρεμπορίας;» λέει.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει πως αν δεν του δοθούν απαντήσεις, θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ