ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για τα ταξίδια του!

Τις τελευταίες ημέρες δέχονταν «πυρά» από παντού. Αφορμή τα ταξίδια στα πλαίσια των καθηκόντων του. Τα οποία όμως γίνονταν κατόπιν… ναύλωσης ιδιωτικών και πολυτελέστατων τζετ! Ο λόγος για τον Τομ Πράις, που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως υπουργός Υγείας των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Αποδέχθηκε την παραίτηση ο Τραμπ

Την είδηση μεταφέρουν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, αφού οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ο Πράις υπέβαλε την παραίτησή του και ο Ντόναλντ Τραμπ την έκανε αποδεκτή. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήδη έχει βρει τον αντικαταστάτη του.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια ανακοίνωση, η οποία ανέφερε πως ο Τραμπ αποδέχθηκε την παραίτηση του Πράις και σκοπεύει να ορίσει ως αντικαταστάτη του Πράις τον Ντον Ράιτ. Ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος το «νούμερο 2» του υπουργείου.

«Δεν είμαι χαρούμενος μπορώ να σας πω». Αυτό είχε τονίσει νωρίτερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας «δυσαρεστημένος» με τον υπουργό της κυβέρνησής του…

ο συνολικό κόστος των υπερατλαντικών ταξιδιών του Πράις είχε… πληγώσει τους αμερικανούς φορολογούμενους κατά ένα εκατομμύριο δολάρια από τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με το Politico.

Ο Πράις είχε προσφερθεί να υπογράψει μια προσωπική επιταγή ύψους 51.887.31 δολαρίων στο κράτος, ούτως ώστε να καλύψει το κόστος των ταξιδιών του. «Οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν τίποτα για την θέση μου σε αυτά τα αεροπλάνα», είπε χαρακτηριστικά.

400.000 δολάρια φορολογουμένων σε ιδιωτικά τζετ!

Την Πέμπτη, 28.09.2017, πέντε “Δημοκρατικοί” γερουσιαστές ζητούσαν ήδη την παραίτηση του Τομ Πράις. Κι αυτό διότι ξόδεψε… 25.000 δολάρια για μεταβεί από την Ουάσιγκτον στην Φιλαδέλφεια κι αντίστροφα. Την ώρα που υπάρχει πληθώρα δρομολογίων μεταξύ των δύο πόλεων στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Συνολικά, ο Τομ Πράις πέταξε φέτος τουλάχιστον 26 φορές με ιδιωτικά αεροσκάφη που είχε ναυλώσει έναντι του ποσού των 400.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Politico.

Τα ταξίδια έγιναν προκειμένου να διεκπεραιώσει υποθέσεις του υπουργείου του, ωστόσο στον κατάλογο των προορισμών περιλαμβάνονται περιοχές όπου ο Τομ Πράις διαθέτει…. ακίνητα ή έχει φίλους και συγγενείς.

Οι οδηγίες που αφορούν τις μετακινήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων στις ΗΠΑ τους υποχρεώνουν να ταξιδεύουν με τις τακτικές αεροπορικές γραμμές, εφόσον υπάρχουν δρομολόγια που συμπίπτουν με τον προορισμό και την ημερομηνία που θέλουν.

Υπεραμυνόμενος της νομιμότητας των ταξιδιών του, ο Τομ Πράις γνωστοποίησε, την Κυριακή (24.09.2017), ότι δεν προτίθεται να ναυλώσει ιδιωτικά αεροσκάφη έως ότου ολοκληρωθεί μια εσωτερική έρευνα της γενικής επιθεώρησης του υπουργείου.

Πηγή: rt.com
Φωτογραφίες: Reuters