Ρωσία: Ελπίζουμε ότι ο Τραμπ θα λάβει «ισορροπημένη» απόφαση για το Ιράν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να λάβει μια «ισορροπημένη» απόφαση σχετικά με τη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί στην τρέχουσα μορφή της και φυσικά η συμμετοχή των ΗΠΑ θα είναι σημαντικός παράγοντας προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ωστόσο ο Ρώσος υπουργός χαρακτήρισε «φήμες» τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ σκοπεύει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Βάσει της συμφωνίας, το Ιράν δέχθηκε να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων εναντίον του.

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα αν θα επικυρώσει ή όχι τη συμφωνία αυτή, επεσήμανε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου χθες Πέμπτη. Αν ο Αμερικανός πρόεδρος αρνηθεί να την επικυρώσει, το Κογκρέσο θα πρέπει σε διάστημα 60 ημερών να αποφασίσει αν θα επιβληθούν ξανά στην Τεχεράνη οι κυρώσεις που έχουν αρθεί βάσει της συμφωνίας.

Πηγή:skai.gr