ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αν είχαμε δυο δράμια μυαλό σ΄αυτόν τον τόπο…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αν είχαμε δυο δράμια μυαλό -που θυμήθηκα τώρα εγώ τα δράμια! (Η οθωμανική οκά υποδιαιρούνταν σε 400 δράμια) αν είχαμε, λοιπόν δυο δράμια μυαλό, θα κάναμε υπουργό Τουρισμού έναν άνθρωπο με γόνιμη φαντασία! Που θα αξιοποιούσε, όχι μονάχα τον ήλιο, τη θάλασσα και τη φύση, αλλά ΟΛΕΣ τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του ελλαδικού (οινο)πνεύματος!

Τι θα μπορούσε να κάνει ένας τέτοιος υπουργός, στη θέση του …υπουργού;

Θα μπορούσε, π.χ. να οργανώσει και να αξιοποιήσει πακέτα μετεκπαιδευτικού τουρισμού: Θα αφορούσαν αποφοίτους διεθνών Πανεπιστημίων.  Νέοι απόφοιτοι, από όλο τον κόσμο, για είκοσι μέρες στην Ελλάδα –με έξοδα καλυμμένα από κρατική επιχορήγηση της χώρας τους-.

Τα σεμινάρια, θα ήταν ενταγμένα στην πρακτική τους άσκηση, και θα είχαν τον γενικό τίτλο: Μαζεύουμε ήλιο και παραδείγματα στην Ελλάδα!

Ας πούμε: Για αποφοίτους Σχολών Δημόσιας Διοίκησης σεμινάριο με τίτλο: Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν διοριστείτε στο δημόσιο! θα γύριζαν τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες. Θα αποκτούσαν δε διπλή εμπειρία: Τι δεν θα πρέπει να κάνουν που θα ταλαιπωρεί τους πολίτες. Και, τι δεν  θα πρέπει να δέχονται ώστε να γίνονται το κορόιδο των «έξυπνων» συναδέλφων τους!

‘Άλλο σεμινάριο, για απόφοιτους Οικονομικών Σπουδών, αυτό. Επισκέψεις στα καθ΄ ημάς υπουργεία. Τίτλος σεμιναρίων: Τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην χρεωκοπήσει η χώρα σας! Εδώ κι αν διαθέτουμε εμπειρία…

Άλλο σεμινάριο, για αποφοίτους Τουριστικών Σχολών. Επισκέψεις στα θέρετρα. Τίτλος σεμιναρίου:  Ο πληρώνων είναι ο πελάτης!  Το αραλίκι του ο υπάλληλος μπορεί να το κάνει το χειμώνα!.. Επίσης εδώ μπορούσε να ενταχθεί και άλλο σεμινάριο, δεύτερο. Με τίτλο: Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Θα πείτε, τι γίνεται με την άλλη μισή… Αφού η πατρίδα δεν διαθέτει τίτλους ευγενείας, τι να την κάνεις ολόκληρη;

Άλλα σεμινάρια, π.χ. για ταξιτζήδες, με τίτλο, πας όπου πάει ο πελάτης και όχι ο πελάτης όπου πας εσύ!  Άλλο για οδηγούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Όταν ανεβαίνεις στο όχημα, κλείνεις το κινητό! Άλλο για εκπαιδευτικούς αυτό, με τίτλο, διορισμός λίγο πριν τη σύνταξη!  Μπορεί κανείς να οργανώσει και Έκθεση κεντημάτων και πλεκτών μέχρι να φθάσει στο διορισμό!

Άλλο, για διοικητές δημοσίων επιχειρήσεων και ανεξαρτήτων αρχών με τίτλο, Τ΄αφεντικό είσαι εσύ και όχι ο υπουργός! Τι να αποφεύγετε για να μην καταστρατηγείτε την προστασία του πολίτη.

Σας κούρασα, ε; Σκεφθείτε να ήθελα να απαριθμήσω όλα τα εν δυνάμει σεμινάρια! Δεν θα ψάχναμε με το κιάλι κάποιο πανεπιστήμιό μας ανάμεσα στα 500 καλύτερα του κόσμου. Η Ελλάδα θα ήταν το τελειότερο πανεπιστήμιο! Αφού εδώ, άλλωστε γεννήθηκαν (ασχέτως που φθίνουν) η Δημοκρατία και η Φιλοσοφία!

Αφήστε δε που σίγουρα θα παίρναμε και Νόμπελ Οικονομικών και Χημείας μαζί για το πώς το χρέος γίνεται πλεόνασμα!

Αμ το άλλο; Αν είχαμε δυο δράμια μυαλό,  με τόσα σεμινάρια και τόσους επισκέπτες θα λύναμε οριστικά το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας και δεν θα είχαμε ανάγκη «θεσμούς», «μνημόνια» και «δανειστές»… Ούτε καν το πετρέλαιο του Αιγαίου!

Αλλά τότε, σε μια ευημερούσα Ελλάδα, με χορτάτους πολίτες, με τα σπουδαγμένα της μυαλά εντός, πως θα έσπερναν  αυταπάτες, υποσχέσεις και ταξίματα, για να θερίζουν ψήφους;