Μία γυναίκα τραυματίστηκε στα σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια

Αθήνα.- Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως στις οδούς Σπύρου Τρικούπη, Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 44η επέτειο από το Πολυτεχνείο.

Μία γυναίκα δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των συμπλοκών. Έχει διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό» όπου και χειρουργείται στο πόδι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από πυροσωλήνα.

Περισσότεροι από 100 αντιεξουσιαστές πέταγαν επί περίπου δύο ώρες βόμβες μολότοφ προς αστυνομικούς, ενώ στην Πλατεία Εξαρχείων ακόμα 150 άτομα έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων.

Από τις ταραχές προκλήθηκαν φθορές σε προσόψεις και εξώπορτες πολυκατοικιών.

Νωρίτερα υπήρξαν ταραχές ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και το μπλοκ των αναρχικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τους αστυνομικούς να απωθούν τους συγκεντρωμένους προς την πλατεία Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί έκαναν εκτενή χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Μικροένταση σημειώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία Μικροσυμπλοκές σημειωθήκαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ διαδηλωτών του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων που τους αποδοκίμαζαν.

Η ένταση άρχισε όταν ομάδες λίγων δεκάδων ανθρώπων, άγνωστης πολιτικής ταυτότητας, άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά σε ομάδα περίπου 300 οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Αστυνομία να τους προστατεύει και τελικά αποχώρησε συνοδεία δύναμης των ΜΑΤ.

Στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στα δικαστήρια της πόλης.