Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για την ΠΓΔΜ

Αθήνα.–  Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αιχμή το ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ και την οικονομία εκτόξευσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στον Πύργο Ηλείας, ενώ έκανε εκ νέου λόγο ανοχή στην ανομία.

Σκοπιανό

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «αντί να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, επέλεξε την μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος. Αντί να ενώσει δυνάμεις για να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση, επεδίωξε να διχάσει την ελληνική κοινωνία».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «κάνουν μικροπολιτική με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα και κρύβουν συστηματικά την αλήθεια». Ανέφερε επιπλέον ότι «ο κ. Τσίπρας αντί να βελτιώσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και να πάει ένα βήμα παραπέρα τις εθνικές επιδιώξεις, είναι έτοιμος να κάνει βήματα πίσω».

Επανέλαβε, δε, ότι η λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και επέμεινε ότι «δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς». «Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μια μεθόδευση που πληγώνει τη χώρα και την ψυχή των Ελλήνων», συνέχισε ο ίδιος.

Για τα συλλαλητήρια, ανέφερε ότι «εμείς σεβόμαστε και όσους επιλέξουν να πάνε, και όσους επιλέξουν να μην πάνε» και πρόσθεσε ότι «αυτό που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό, είναι να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα, να απειλεί με επεισόδια και η κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής».

Για το άσυλο στα πανεπιστήμια

«Ξεκίνησαν πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας. Αυτά τα έκαναν εκείνοι που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Ήρθαν, υποτίθεται, για να πολεμήσουν το σύστημα και έγιναν οι ίδιοι το χειρότερο καθεστώς. Η συναλλαγή τους με κάθε λογής συμφέροντα είναι πια φανερή και απροκάλυπτη. Ξαναέβαλαν τους μεσάζοντες στα εξοπλιστικά. Μείωσαν τους ελέγχους και τα έσοδα από εντοπισμό παράνομων δραστηριοτήτων. Προσπαθούν να ελέγξουν τα Μέσα Ενημέρωσης με παρασκηνιακές πιέσεις και σκοτεινούς εκβιασμούς. Επιτρέπουν στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου να φοροδιαφεύγουν για να έχουν τη στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης που εκείνοι ελέγχουν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στην «γενικευμένη παρακμή που επικρατεί», αλλά και στα θέματα νόμου και τάξης υποστηρίζοντας πως «πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το χρέος των πολιτών προς τις εφορίες. Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Προχθές και πάλι υπήρξαν νέες καταγγελίες για βιαιοπραγίες κατά φοιτητών μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Χθες, σταμάτησα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο πηγαίνοντας προς τη Βουλή. Η εικόνα είναι τραγική».

«Και ξέρετε ποιον έβαλε η κυβέρνηση επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας και της ανομίας στα Πανεπιστήμια; Τον κ. Παρασκευόπουλο! Που η πρώτη του δουλειά ως υπουργός ήταν να ανοίξει τις φυλακές βγάζοντας τους μισούς εγκληματίες έξω. Δεσμεύομαι και σήμερα ότι αυτή η άθλια κατάσταση θα σταματήσει. Το άσυλο θα αποκατασταθεί στην πραγματική του έννοια. Η Αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο όποτε παραβιάζεται ο νόμος. Το χρωστάμε στους φοιτητές μας, στους καθηγητές, στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, σε όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε.

ΕΝΦΙΑ, φόροι και ασφαλιστικές εισφορές

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε πως «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος. Αυτά θα τα πετύχουμε με το σχέδιό μας που έχει δύο καθαρούς άξονες: την απελευθέρωση της δημιουργικότητας από τα δεσμά του κρατισμού και την διάχυση της ευημερίας σε όλους τους Έλληνες».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων και εξήγησε ότι ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος μερισμάτων και σε δεύτερο χρόνο οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν. «Θα προχωρήσουμε σε συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Θα προχωρήσουμε στην απλούστευση των αδειοδοτήσεων και σε έναν νέο πολεοδομικό σχεδιασμό ώστε να ξέρει ο κάθε ιδιοκτήτης που και τι μπορεί να χτίσει. Το σχέδιο μας είναι φιλόδοξο, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε 120.000 θέσεις εργασίας τον χρόνο, σταθερές θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χρειάζεται μία τολμηρή επανάσταση στην Παιδεία, είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης αλλά και σύγχρονα προγράμματα τεχνικής κατάρτισης. Οι Έλληνες αξίζουν ένα καλύτερο κράτος, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε «απολύσεις δεν θα γίνουν, αλλά αξιολόγηση θα υπάρχει παντού». Είπε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αλλά και ένα δίκτυο κοινωνικής πολιτικής όπως και η ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

«Όλα αυτά δεν γίνονται με ψέματα, λαϊκισμό και δημαγωγία, χρειάζεται όραμα, σχέδιο αποτελεσματικότητα, και θα μας κρίνεται για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η πρότασή μας είναι ένα σχέδιο για μία μεγάλη εθνική επανεκκίνηση. Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μόνο μία μάχη για πολιτική κυριαρχία αλλά για να ζωντανέψει ξανά η πατρίδα μας και να φύγουμε από την σημερινή πραγματικότητα της μιζέριας και της παρακμής».

Απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες ακόμη και σε εκείνους που ψήφισαν τον κ. Τσίπρα και διαψεύστηκαν. «Σας ζητώ να μας ακούσετε και να μελετήσετε το σχέδιό μας, σας το ζητώ με την αυτογνωσία ενός κόμματος που κάνει την αυτοκριτική του και διδάσκεται από τα λάθη του. Είναι ώρα να απαλλαγούμε από μία κυβέρνηση που είναι ανίκανη και ανήθικη, είναι ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς που φτωχοποίησαν την Ελλάδα».

in.gr