Συνελήφθη ομογενής στο Νιού Χάμσαιρ με τις κατηγορίες απειλών και απόπειρας φόνου

 Νιού Χαμσάιρ. Συνελήφθη ο Πολ Λουκίδης (Paul Loukedes), 47 ετών, στην πόλη Κόνκορντ του Νιου Χαμσάιρ με τις κατηγορίες απειλών και απόπειρας φόνου, οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια μέθης, βανδαλισμό, υπερβολική ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή, και αντίσταση κατά της αρχής.

Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της κομητείας Μέριμακ του Νιου Χαμσάιρ έδωσε εντολή να κρατηθεί στη φυλακή θέτοντας ως εγγυοδοσία το ποσό των 50 χιλιάδων δολαρίων σε ρευστό μόνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου και πληροφορίες από τις αστυνομικές Αρχές ο κ. Πολ Λουκίδης είχε αναπτύξει ταχύτητα 100 μιλίων την ώρα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στη γειτονιά του Κόνκορντ γνωστή ως Concord Heights πριν από την πρόσκρουση του οχήματός του σε μία απόπειρα να σκοτωθεί ο ίδιος και η σύζυγός του, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η τοπική αμερικανική εφημερίδα «Concord Monitor».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου όταν το ζεύγος Λουκίδη βγήκε για μία βόλτα με το αυτοκίνητο γύρω στις 6:30 η ώρα και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι άρχισαν να λογομαχούν.

Η γυναίκα είπε ότι χρειαζόταν ένα διάλειμμα από τη σχέση τους και ότι θα πήγαινε να επισκεφθεί την αδελφή της στη Φλόριδα. Σε απάντησή της ο κ. Λουκίδης φέρεται να είπε σύμφωνα με ένορκη κατάθεση (affidavit) πως «αυτό ήταν, θα το τελειώσουμε το θέμα». Η Αστυνομία είπε πως ο κ. Λουκίδης άρχισε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και πως πρόσθεσε πως «ίσως να πάμε και οι δυο μαζί».

Επειτα από λίγο το όχημα που οδηγούσε τύπου «Ford Fusion» του 2011 προσέκρουσε σε μια κολώνα τηλεφωνικής εταιρείας, μετά σε φράκτη και τσιμεντένιο τοίχο και στη συνέχεια γλίστρησε πάνω σε σπίτι στη διεύθυνση 33 Branch Turnpike.

Η σύζυγος του κ. Λουκίδη είπε στην Αστυνομία πως βγήκε από το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού και έτρεξε στο πρώτο σπίτι που είδε φως. Ενας άνδρας της έδωσε χαρτοπετσέτες για να σταματήσει το αίμα καθότι είχε τραυματισθεί στο κεφάλι της, ενώ κάποιος από το σπίτι τηλεφώνησε τις Πρώτες Βοήθειες, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα.

Ενώ η γυναίκα ζητούσε ασφάλεια και προστασία ο κ. Λουκίδης περιφέρθηκε για λίγο γύρω από το Branch Turnpike και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε σε περιοχή με δένδρα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κατάθεση. Λίγο αργότερα τον συνέλαβε η Αστυνομία στο σπίτι του στο Cricket Lane όχι πολύ μακριά από το σημείο της πρόσκρουσης στο σπίτι.

Εν τω μεταξύ, αποπειράθηκε να οδηγήσει το τρακαρισμένο αυτοκίνητο αλλά τον σταμάτησε κάποιος άνδρας, οπότε έφυγε με τα πόδια.

Ο κ. Wayne Colby στο σπίτι του οποίου προσέκρουσε ο κ. Λουκίδης, είπε ότι είναι τυχερός διότι το σπίτι δεν υπέστη σοβαρή ζημιά. Ετυχε λίγο μετά την πρόσκρουση να επιστρέψει με την σύζυγό του στο σπίτι οπότε προς μεγάλη τους έκπληξη βρήκαν το αυτοκίνητο του κ. Λουκίδη να έχει έχει πέσει πάνω στο σπίτι τους και δεν πίστευαν στα μάτια τους, ενώ προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς βρέθηκε εκεί.

Ο κ. Colby ανέφερε πως είδε ότι το αυτοκίνητο ήταν ολοσχερώς κατεστραμμένο ενώ ο κ. Λουκίδης προσπαθούσε να το οδηγήσει για να φύγει, αλλά ο κ. Colby του είπε «δεν θα πας πουθενά». Οταν έφτασε η Αστυνομία είχε φύγει με τα πόδια. Πρόσθεσε πως «αυτός ο κύριος δεν θα πρέπει να βγει από τη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο αξιωματικός της Αστυνομίας του Κόνκορντ Sean Ford είπε πως «επικοινωνήσαμε με την συνεπιβάτισσα η οποία είχε τραυματισθεί».

Σύμφωνα πάντοτε με τον αμερικανικό Τύπο, η σύζυγός του κ. Λουκίδη η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ανέφερε στην Αστυνομία πως ο σύζυγός της είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο κ. Λουκίδης είπε στην Αστυνομία ότι δεν προσέκρουσε το όχημα επίτηδες, αλλά διερωτήθηκε εάν τα φάρμακα που παίρνει τον συσκότισαν, ενώ αναρωτήθηκε μερικές φορές «γιατί να σκοτώσω τη γυναίκα μου;».

 

Πηγή: ekirikas.com