Σούπερ Λίγκα: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από το Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου θα παραμείνει, αν ο Παναθηναϊκός δεν επικρατήσει του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

 Οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν να καθαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι με την ομάδα του Ηρακλείου, καθώς αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουν στην Ουκρανία για το πρώτο παιχνίδι τους στη φάση των “16” του Europa League και πράγματι τα κατάφεραν χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το πάνω χέρι και παίζοντας έξυπνα, μπόρεσε να κλείσει στα καρέ τους τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά, το γκολ άργησε να έρθει για τον Ολυμπιακό, αφού έπρεπε να περάσουν 45 λεπτά αγώνα για να πάρει το προβάδισμα με φοβερό σουτ του Χοσέ Χολέμπας έξω από την περιοχή, που δεν άφησε κανέναν περιθώριο αντίδρασης στον Πολυχρόνη Βεζυρίδη.

Το 1-0 έδειξε το άγχος από τους φιλοξενούμενους, που μπήκαν το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη και στο 10λεπτο απάνω διπλασίασαν τα τέρματά τους. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Καζί Ρίτσαρντς, που από κοντά σε άδειο τέρμα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από ασίστ του Χολέμπας. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Τούρκου επιθετικού με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων”.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σουτ που έπιασε ο Ζόρντι Λόπεζ στο 65′ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάλαζ Μέγιερι.