ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

«Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό για την Ελλάδα μέχρι τη στιγμή που θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Δεν πρόκειται να κλείσει έτσι όπως θέλουν μερικοί να κλείσουν. Συμφωνώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία και να κλείσει έτσι ή αλλιώς. Παραμένει ανοιχτό και δεν κλείνει, αλλά πρέπει το Κοινοβούλιο να αποφασίσει τι θα κάνουμε».

Με αυτή τη δήλωση, απάντησε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος υποστήριξε ότι η μη διεκδίκηση από την ελληνική πολιτεία των γερμανικών αποζημιώσεων, δείχνει δειλία και πανικό.

«Διατηρούμε το δικαίωμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις για μια ικανοποιητική κατάληξη του θέματος. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Στο μέλλον πρέπει να παρθεί η απόφαση να μπούμε στα βαθιά νερά και να τελειώνει το θέμα», επέμεινε ο κ. Δόλλης, ενώ πρόσθεσε, απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Καρατζαφέρη:

«Όπως εσείς, έτσι και εμείς ενδιαφερόμαστε για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας. Γεννήθηκα Έλληνας, μεγάλωσα στο εξωτερικό, επέλεξα να γίνω Έλληνας πολίτης. Θα κάνω ό,τι μπορώ για τον τόπο μου. Ας μην μηδενίζουμε την προσφορά κανενός».

Από την πλευρά του, ο κ Καρατζαφέρης επέκρινε τον πρωθυπουργό που απουσίαζε από τη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του, υποστηρίζοντας ότι αυτό «δείχνει φόβο και πανικό, όπως αυτόν που έδειξαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί Βενιζέλος, Δήμας και Παπαϊωάννου και δεν προσήλθαν στην αρμόδια Επιτροπή που θα συζητούσε για τις γερμανικές αποζημιώσεις».

«Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να ενημερώνει τη Βουλή. Εδώ να δίνει αναφορά, και όχι στις πρεσβείες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: «Με επιεικείς υπολογισμούς είναι 168 δισ. ευρώ, πλέον των τόκων. Είναι όσο το χρέος της χώρας που τη γονατίζει. Έχετε παραδώσει την Ελλάδα στους Γερμανούς».

«Πάμε σε εκλογές κάτω από το σκότος και τα πέπλα μυστηρίου. Πρέπει να ακουστούν αλήθειες. Να μας πείτε ξεκάθαρα αν προτίθεστε να ζητήσει η Ελλάδα τα δισ. ευρώ, τα οποία από μόνα τους μπορούν να ξοφλήσουν το χρέος. Η Γερμανία και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ απαιτούν μέτρα 11,5 δισ. ευρώ και λέει όχι άλλα φορολογικά μέτρα και ζητούν περικοπές μισθών. Παραλάβατε μια ανθηρά Ελλάδα και την καταντήσατε Μπαγκλαντές», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.