Αλληλέγγυος ο Κυπριακός ελληνισμός

Στιγμιότυπο από την εθνική παρέλαση στην Κύπρο

Την αλληλλεγγύη του Κυπριακού λαού προς τους Έλληνες εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε δηλώσεις του μετά τον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου στις ελεύθερες περιοχές της Μεγαλονήσου. Ο εορτασμός περιελάμβανε πανηγυρικές δοξολογίες και παρελάσεις.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Λευκωσία, όπου εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου και άλλοι επίσημοι.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το έπος του 1821 «ήταν το ξεκίνημα μιας αδυσώπητης πορείας που αψήφησε τη λογική των αριθμών και σημαδεύτηκε και καθαγιάστηκε από τα κατορθώματα των επωνύμων και ανωνύμων ηρώων του».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Μητσόπουλος επεσήμανε ότι «χρειάζεται όραμα, σχέδιο στρατηγική και χρειάζεται απέναντι στις όποιες μεθοδεύσεις να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών, χωρίς να ακυρώνουμε τη θέση και τον ρόλο μας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Ακολούθησε παρέλαση μπροστά από το οίκημα της πρεσβείας της Ελλάδος στη Λευκωσία, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο πρόεδρος Χριστόφιας. Στην παρέλαση πήραν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές, μαθητές, πρόσκοποι, οδηγοί και εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων.