Αναβλήθηκαν τα play offs του βόλεϊ

Την αναβολή των play offs του βόλεϊ αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΑΠ μετά τις προσφυγές Ολυμπιακού και ΕΑ Πατρών για αντικανονική συμμετοχή του Ηρακλή στο πρωτάθλημα λόγω χρεών.

Ετσι, δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι αγώνες της ημιτελικής φάσης  (Ηρακλής – Παμβοχαϊκός, Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός), που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη (27/03).
Η ΕΣΑΠ θα περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να οριστούν εκ νέου τα play offs.

Υπέρ της πρότασης για αναβολή ψήφισαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΕΑ Πατρών, Άρης, Παμβοχαϊκός, κατά οι Ηρακλής, Φοίνικας Σύρου, «λευκό» Λαμία και Κηφισιά, ενώ Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ απουσίαζαν από τη συνεδρίαση.

Μετά το τέλος του ΔΣ εκδόθηκε από την ΕΣΑΠ η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 77η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ, που πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Η αναβολή των play offs για τις θέσεις 1-4 που είχαν οριστεί, μέχρις ότου να ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες που υφίστανται ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφορούν ΤΑΑ μέλη της Ένωσης.

Θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι ντόπινγκ στους αγώνες για τις θέσεις 1-2 και στα Play outs.

Απορρίφθηκε το κοινό αίτημα των ΤΑΑ Άρη, ΠΑΟΚ για τη διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα (για τις θέσεις 5-8) στη Θεσσαλονίκη και να τηρηθούν όσα αναφέρονται στην Προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ όσον αφορά για οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους αγώνες για τις θέσεις 5-8 θα αποφασίσει το ερχόμενο ΔΣ.

Συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα κάνει σχετική εισήγηση στο ΔΣ για το αν θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση προς τους αθλητές του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Ο κ. Χρήστος Καρβούνης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του α΄ αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ».