Η ποντιακή νεολαία εν δράσει

Οι νέοι και οι νέες των ποντιακών συλλόγων Ευρώπης, πραγματοποίησαν για 18η φορά συνδιάσκεψη της Ποντιακής Νεολαίας, μια συνδιάσκεψη, γνώσης, χαράς, προβληματισμού και δράσης.

Το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου (3-4) και η σάλα του Kolpinghaus πάλλεται από την ψυχή και τα νιάτα των Ποντίων Ευρώπης. Ο νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΠΕ κ. Ηλίας Μαυρίδης καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους μεταφέροντας το κάτωθι μήνυμα «Η Ομοσπονδία μας, με την πρωτοποριακή της δραστηριότητα στον ευαίσθητο τομέα της νεολαίας (χορευτικά συγκροτήματα, συνδιασκέψεις, ημερίδες, φεστιβάλ νεολαίας κ.α.), δημιουργεί τις προϋποθέσεις, για την ενωμένη Ευρώπη του αύριο.»

Ο Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας χαιρέτησε τη συνδιάσκεψη μεταφέροντας τις ευχές του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου « Ο Ποντιακός Ελληνισμός όπου και εάν ζει μεγαλουργεί και όπου και εάν ζήσει πάλι θα μεγαλουργήσει…… σήμερα όλοι οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο προσβλέπουν στα νιάτα με πολύ αγωνία αλλά και πολλές προσδοκίες. περιμένουμε από τους νέους όλοι μας, να βοηθήσουν την πατρίδα να ανακάμψει και να την κάνουν πάλι υπερήφανη», ευχήθηκε στους συμμετέχοντες να μεταφέρουν στους συλλόγους και τις οικογένειές τους, τον ενθουσιασμό για την παράδοση και την αγάπη για την ιστορία των Ποντίων .