Στο Διάβολο!

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Δεν αξίζει να θυμώσει κανείς με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε και όλους όσους Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν έχουν ιδέα από Αρχαία Ελλάδα και την προσφορά της στην παγκόσμια διανόηση. Ούτε καν επειδή αγνοούν τον όρο «ύβρις» στην αρχαιοελληνική του απόδοση.

‘Άσχετα, όμως, του τι αυτοί γνωρίζουν, οι Θεοί μπορεί οργιστούν μαζί τους με την απρέπειά τους να επιτίθενται, σε κάθε ευκαιρία, εναντίον της Ελλάδος, επειδή (και με δική τους υπαιτιότητα) περνάει περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Μπορεί να οργιστούν οι θεοί με τους απίθανους σημερινούς «ηγέτες» της Ευρώπης που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Που φορούν παρωπίδες και καμώνονται πως δεν βλέπουν τη ρεμούλα, την διαφθορά και την σκανδαλώδη συμπεριφορά Αυστριακών, Εβραίων, Ολλανδών, Γερμανών, Ιρλανδών κλπ. ηγετών, που σύρονται στα δικαστήρια, καθαιρούνται και μόνον εναντίον των Ελλήνων έχουν επιπέσει ωσάν τα όρνεα που οσμίζονται ψόφια σάρκα…

Έχουν γονατίσει τον ελληνικό λαό κάτω από το άγος του ενός και του άλλου «μνημονίου». Έχουν «πετσοκόψει» μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Με τη βολική «μηχανή» κατασκευής ενόχων, ηγετών και πολιτών, θέλουν το λαό υποταγμένο και φιμωμένο.

Λάθη έγιναν. Σπατάλη έγινε. Διαφθορά υπήρξε. Και όχι μόνον σε επίπεδο πολιτικών ή επιχειρηματιών. Η σημερινή κατάσταση αντανακλά και το είδωλο της συμπεριφοράς πολλών πολιτών. Αλλά για τη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας φταίνε, άραγε, μόνον αυτά;

Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσιζε “ιδίοις εξόδοις” να προστατέψει τα ακραία της σύνορα προς την Ανατολή, η Ελλάς δεν θα σήκωνε μόνη το δυσανάλογο βάρος του εξοπλιστικού της προγράμματος. Εάν η Γερμανία απέδιδε στους νόμιμους ιδιοκτήτες το χρυσό και το δάνειο που καταναγκαστικά έλαβε την περίοδο της κατοχής, εάν υπήρχε ευρωπαϊκή εποπτεία στον τρόπο και τη μέθοδο με την οποία η Ελλάδα πέρασε από τη δραχμή στο ευρώ και εάν είχε υπολογιστεί σωστά η τιμή αντιστοιχίας, όλα σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη γενέτειρα, παρά τα όποια σφάλματα των πολιτικών της.

Πέραν τούτων. Η «μνημονιακή» πολιτική είναι αναποτελεσματική, επιζήμια και, εν τέλει, παραγωγός ατέρμονων μέτρων απάνθρωπης λιτότητας. Το ίδιο θα αποδειχθεί και το «Μνημόνιο 2». Θα σωρεύσει, δεν θα λύσει προβλήματα. Μολαταύτα, εκείνοι που μας επέβαλαν και το ένα και το άλλο, παριστάνουν τους σωτήρες μας!

Δεν σκέφτονται ότι μπορεί να οργιστούν οι θεοί με την αποκοτιά τους να υιοθετούν μεθόδους «μαφίας» στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, εκβιάζοντας ανερυθρίαστα τα «θύματά» τους. Λίγο ακόμα και θα στείλουν «φουσκωτούς» να μας δείρουν! Και κείνη η “αλεπού”, ο Σαρκοζί, γιατί έτσι ξαφνικά λούφαξε;

Η ιστορική αλήθεια είναι ότι τους Ναζί, τους πληρώσαμε ακριβά –με αίμα, πόνο και χρήμα- στο παρελθόν. Υπέστημεν, επί πολλά χρόνια, κάθε είδους θυσία για να ταΐσουμε τα πεινασμένα από την γερμανική και ιταλική κατοχή παιδιά μας. Να αναστηλώσουμε τα καμένα και καταστραμμένα από τις γερμανικές μπόμπες σπίτια μας. Να στυλώσουμε τις καθημαγμένες από την ανέχεια, το φόβο και την βία της γερμανικής μπότας, οικογένειές μας.

Εκείνοι ΠΟΤΕ δεν ξεπλήρωσαν στην ανθρωπότητα το δικό τους ΧΡΕΟΣ, που με την βία των όπλων δημιούργησαν .

Ζητάνε, όμως –και σωστά- να ξεπληρώσουμε εμείς το ολίγων δις. χρέος μας στην ΕΕ. Ποιός έχει αντίρρηση; Να επιζήσουμε, όμως, για να μπορέσουμε και να το ξεπληρώσουμε…

Όταν ο δανειστής βάζει υπέρογκο τόκο, ο νόμος τον αποκαλεί τοκογλύφο. Όταν απαιτεί απεχθείς για τον δανειζόμενο όρους, ο νόμος τον ονομάζει εκβιαστή. Και ο τοκογλύφος και ο εκβιαστής, παραβιάζουν το Ποινικό Δίκαιο. Παραπέμπονται στο Δικαστήριο και οδηγούνται στη Φυλακή. Αυτά σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία.

‘Άλλωστε ακόμη και πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει, ότι οι καταχρηστικοί όροι παρέχουν νομικό έρεισμα ακύρωσής τους!

Ξεχνάτε, φίλοι εταίροι (να σου πετύχουν!) ότι: «στους ώμους των γιγάντων Ελλήνων χτίσατε την Ευρώπη» όπως προς τιμή της έγραψε η Huffington Post εξηγώντας γιατί «η Ελλάδα θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της». Και έχει δίκιο.

Στο διάβολο δεν θα πάει η Ελλάς, κύριοι της ΕΕ. Στο διάβολο μπορεί να πάει η πολιτική σας, όπως και θα πάτε και σεις σπίτια σας, αν εξακολουθήσετε να πιστεύετε ότι μπορείτε να προκαλείτε βάρβαρα έναν λαό, όπως τον ελληνικό.

Αντί κκ. «ευρωπαίοι ηγέτες» να εξαπολύετε φραστικές επιθέσεις, ανοίξτε, καλύτερα, τα βιβλία να δείτε και να διαβάσετε τι έλεγαν και έγραφαν ΟΛΟΙ οι προκάτοχοί σας πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, σε Ευρώπη και Αμερική, για όσα η ανθρωπότητα χρωστά στην Ελλάδα, που καθυστέρησε την προέλαση των Γερμανών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον ρώσικο χειμώνα να καθηλώσει τον Χίτλερ και, τελικά, να συντριβεί ο ‘Άξονας.

Ή μήπως, αυτό είναι που δεν μας συγχωρείτε;

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. ioanna betsi
    Απάντηση

    Κύριε Μαλασπίνα, εξαιρετικό το κείμενό σας.
    Δε θα πλέξω τα εγκώμια για τη δουλειά σας, απλά θα σας ευχηθώ καλές σκέψεις και καλή δύναμη στην προσπάθεια σας να βάλετε ένα “αληθινό λιθαράκι” στην καθημερινότητά μας.
    Συνεχίστε δυναμικά κι εμείς είμαστε κοντά σας.

    Με εκτίμηση

    Ιωάννα μπέτση

Σχολιάστε