Nέα επίθεση Βαρδινογιάννη σε Βγενόπουλο

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τοποθετήθηκε όπως είχε προαναγγείλει για το θέμα της ΓΗΠΕΛ μετά την συνάντησή του με τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού από την οποία δεν βγήκε κάτι θετικό.
Η τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της «πράσινης» ΠΑΕ δεν έβγαλε τίποτα καινούργιο πέρα από τη συντήρηση της κόντρας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αφού αναλώθηκε περισσότερο σε επίθεση προς τον παλιό του συνεργάτη.

Παράλληλα, οι παλαίμαχοι έκαναν πίσω στην πρωτοβουλία που είχαν πάρει για να βγάλουν τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο, αφού οι συναντήσεις τους αρχικά με τον Θανάση Γιαννακόπουλο και στη συνέχεια με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν έφεραν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τους ξεκαθάρισε πως αυτός και ο αδερφός του Παύλος δεν πρόκειται να βάλουν χρήματα στην ΠΑΕ και τους εξήγησε πως ακόμα και αν πάρουν πάρουν στα χέρια τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αυτό θα είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού αυτό που χρειάζεται στην παρούσα φάση είναι χρήματα και αυτά δεν μπορούν να βρεθούν.

Ο δε Γιάννης Βαρδινογιάννης στη συνάντηση που είχε με τους παλαιμάχους τους είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους παραχωρήσει τις μετοχές, αλλά τους επισήμανε ταυτόχρονα πως ουσιαστικά πως αυτός και η  οικογένειά του αποτελούν παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Το μήνυμά του δηλαδή ήταν ξεκάθαρο και έλεγε: «Ξεχάστε με!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη αναφέρει τα εξής;

«Συναντήθηκα σήμερα με την αντιπροσωπεία του σωματείου παλαιμάχων, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημά τους να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα του Παναθηναϊκού:
Τα βασικά σημεία για τα οποία τοποθετήθηκα ήταν τα εξής:

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η οικογένειά μου και εγώ, μετά από ένα θερμό καλοκαίρι, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να παραχωρήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τότε, μέσα από την ιστορική συμφωνία που συνάψαμε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αποχωρήσαμε καταβάλλοντας το ποσό των 5 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΜΚ. Είχαμε δε την πρόθεση να συνεισφέρουμε και επιπλέον 4 εκατομμύρια μέσω χορηγίας, που τελικά δεν υπογράφτηκε, χωρίς δική μας ευθύνη.

Επιπλέον, δεσμευτήκαμε ότι θα συμμετείχαμε στις επόμενες ΑΜΚ με το ποσοστό του 30%.Αυτοί ήταν οι όροι της συμφωνίας και τότε, δεν υπήρξε καμία προϋπόθεση για τη ΓΗΠΕΛ. Η συμφωνία αυτή έληξε αιφνιδιαστικά και μονομερώς με την προσχηματική αποχώρηση του εν λόγω μετόχου και χωρίς να έχει αθετηθεί κάτι από την πλευρά μας. Τονίζω το «προσχηματική» γιατί ο συγκεκριμένος μέτοχος έδειξε περίσσια ευθιξία στα επεισόδια με τον Ολυμπιακό Βόλου και τα επικαλέστηκε για την αποχώρησή του. Αντίθετα στα πρόσφατα εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι έμεινε ασυγκίνητος. Ισως γιατί τα είχε προβλέψει…

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανακάλυψε την «τοξική» ΓΗΠΕΛ, ως εμπόδιο για την νιοστή επανείσοδο του στον Παναθηναϊκό. Η ΓΗΠΕΛ εξελίχθηκε σε λερναία ύδρα, καθώς σε κάθε όρο που συμφωνούσα, ετίθετο και ένας καινούργιος. Μάλιστα μόλις συμφωνούσα σε έναν όρο, τόσο πιο παράλογος και εξωπραγματικός γινόνταν ο επόμενος. Η τακτική αυτή προφανώς έχει στόχο τη δημιουργία αδιεξόδου και την στοχοποίησή μου ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό
Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί έχει κουράσει τον κόσμο. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι έχουμε φύγει, παραχωρώντας τις μετοχές μας. Εφόσον, υπάρχουν και άλλοι που τελικά δεν έχουν σκοπό να αναλάβουν την διοίκηση ή να βάλουν χρήματα, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν ανάλογα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί χώρος για να ευδοκιμήσουν νέες προσπάθειες, μακριά από τη νοσηρή αυτή κατάσταση διχόνοιας και αντιπαράθεσης.

Δεν είμαι εγώ αυτός που επιδιώκει με κάθε τρόπο τον συνεχή «πόλεμο», δεν συντηρώ το κλίμα αυτό και ούτε οργανώνω συλλαλητήρια για να φύγω. Έχω την πεποίθηση ότι εάν δεν υπήρχε αυτό το ιδιότυπο κλίμα ομηρίας και τρομοκρατίας θα υπήρχαν Παναθηναϊκοί που θα έβγαιναν μπροστά να βοηθήσουν την ομάδα. Η πολυμετοχικότητα απέτυχε γιατί δεν καταφέραμε ο Παναθηναϊκός να αποχαρακτηριστεί από ονοματεπώνυμα. Η προσπάθεια των παλαιμάχων είναι όντως ενωτική και θα πρέπει να διαφυλαχτεί και να υποστηριχτεί έμπρακτα από όλους τους Παναθηναϊκούς».

Η συνάντηση των παλαίμαχων με τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Συνάντηση με τον Θανάση Γιαννακόπουλο είχε την Τρίτη (3/04) ο πρόεδρος των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει οι τελευταίοι για την εξεύρεση λύσης στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο της ΠΑΕ. Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάτι θετικό, αφού οι ιδιοκτήτες της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου εμμένουν στη θέση τους για απεμπλοκή από την ΠΑΕ και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επανέλαβε ότι μαζί του με τον αδελφό του, Παύλο, δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα.

«Του είπα ότι είναι περιττή η προσπάθεια που κάνουν. Δεν μου λέει κάτι το να πάρουν το 54,7% οι παλαίμαχοι. Αυτό που λείπει είναι τα χρήματα και όχι το να πάρουν τα χαρτιά στα χέρια τους. Πώς θα πληρωθούν οι παίκτες, οι υπάλληλοι και πώς θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του;», τόνισε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, μιλώντας λίγη ώρα μετά το πέρας της συνάντησης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra», και στη συνέχεια έβαλε κατά πάντων:

«Είναι λυπηρό αυτό που βλέπω. Παράγοντες του Παναθηναϊκού να τσακώνονται, ο ένας να λέει θα βάλω λεφτά, ο άλλος θα πάω στα δικαστήρια. Να αφήσουν τις έριδες και να κοιτάξουν το συμφέρον του Παναθηναϊκού, που έχει ιστορία 100 χρόνων και δεν μπορεί να την απεμπολήσει κανείς. Εμείς αγαπάμε τον Παναθηναϊκό με την καρδιά κι όχι μόνο με την τσέπη μας. Είναι ντροπή και αίσχος τέτοιες διαφορές να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είμαστε με αυτούς που βοηθάνε κι όχι με αυτούς που διαιρούν τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε υποσχεθεί τίποτα σε κανένα. Αυτά που λένε οι άλλοι, ότι θα βάλουμε εμείς αν βάλουν και οι άλλοι, είναι γελοιότητες για να μην πω καραγκιοζιλίκια. Επειδή πολλά λέγονται, είναι ντροπή αυτά που γίνονται».