Δωρεές ομογενών Αυστραλίας στο Κέντρο Αποθεραπείας Παιδιών

 

η Πρέσβειρα της Αυστραλίας κ. Jenny Bloomfield. Φωτογραφία Eurokinissi.

Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκου Μπόλαρη, της Πρέσβειρας της Αυστραλίας κ. Jenny Bloomfield, ο ανακατασκευασμένος θάλαμος «Ζεστή Αγκαλιά», στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής  (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), άνοιξε για να δεχθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται στους χώρους του.

Η ανακαίνιση του θαλάμου έγινε με την ευγενική χορηγία των ομογενών του Σίδνεϋ, της εθελοντικής οργάνωσης «Φίλοι ΠΙΚΠΑ Βούλας» και του Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου.

Παρόντες ήταν:

Ο κ. Γιάννης Μεράβογλου Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 2mm Σίδνεϋ, ο οποίος πρωτοστάτησε στην οργάνωση του ραδιομαραθώνιου που έλαβε χώρα στις 7-3-2012 ευαισθητοποιώντας χιλιάδες ομογενείς, ο κ. Σωτήρης Ζώτος υποδιοικητής της 2ης Υ.ΠΕ, εκπρόσωπος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αντιπροσωπία του αναπηρικού κινήματος και φίλοι εθελοντές του Κέντρου.

Η Διοικήτρια κ. Ευαγγελία Χαλβατζά αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς τόνισε ότι η κοινωνία της αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης είναι αυτή που αποδεικνύει τον πολιτισμό μας και ο ελληνισμός το αποδεικνύει διαχρονικά.

Από την πλευρά της, η Πρέσβης κα Τζένη Μπλούμφιλντ δήλωσε ότι:  “Η Κυβέρνηση και ο λαός της Αυστραλίας καταλαβαίνουν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες.  Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Αυστραλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας.  Η ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας με τη δωρεά αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα αυτή την συμπαράσταση και την αλληλλεγγύη.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ομογένεια, καθώς και τοΚέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής, τους υπαλλήλους του και τους δεκάδες εθελοντές του,που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας”.