ΑΕΚ: Διάστρεμμα ο Χέλγκασον

Με τον Ελφαρ Χέλγκασον να αποχωρεί πριν το τέλος της προπόνησης λόγω διαστρέμματος, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Ισλανδός «γύρισε» τον αστράγαλό του και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο. Επίσης, ατομικά γυμνάστηκε ο Τραϊανός Δέλλας που παραμένει «εκτός» και θα χάσει την αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες, όπως και οι τραυματίες Ρίκκα, Εγγλέζου και ο τιμωρημένος Μάκος. Επιστρέφουν, όμως, οι Μανωλάς, Καράμπελας, Γεωργέας που εξέτισαν τις ποινές τους εναντίον της Κέρκυρας.

Γρηγορίου: «Είμαστε στο πνεύμα του Financal Fair Play»

Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ θα πάρει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Novasport FM, ο γνωστός επί αθλητικών θεμάτων νομικός, είπε:  «Έστω και την ύστατη ώρα, θεωρώ ότι είμαστε μέσα στο πνεύμα του Financial Fair Play. Κι αυτό διότι η UEFA δεν κρατάει έναν πέλεκυ και περιμένει πάνω από τις ομάδες για να πάρει κεφάλια. Την ενδιαφέρει να πληρώσουν οι σύλλογοι τις υποχρεώσεις τους. Για μας είναι ένα πρώτο ημίχρονο που τελείωσε. Καταφέραμε να περάσουμε το πρώτο τεστ. Μπορώ να πω ότι κατά 95% είμαστε σωστοί και ακόλουθοι στις υποχρεώσεις μας».

Οσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία; «Είχαν χαθεί πολλές ρυθμίσεις, αλλά -απ΄ αυτό που γνωρίζω- οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις δεν ήταν πολλές, περίπου 300.000. Οι καθυστερήσεις, όμως, στην καταβολή των ρυθμισμένων υποχρεώσεων δημιουργούσαν δυστοκία στον νέο υπολογισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το μόνο οριστό και αδιαπραγμάτευτο είναι η καταβολή των χρημάτων για το άρθρο 44 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2014. Όντως, δεν ήμασταν συνεπείς ούτε εκεί και δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να πέσει κι αυτό το θέμα στον Καιάδα των οικονομικών προβλημάτων».

Τα προβλήματα της ΑΕΚ, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού το καλοκαίρι υπάρχει νέα αξιολόγηση από την UEFA: «Δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που απαιτούνται μέχρι το καλοκαίρι. Νομίζω, όμως, ότι θα χρειαστεί μια περίπου ίδια προσπάθεια με τώρα -με μια απόκλιση 20% (συν ή πλην) στα χρήματα που απαιτήθηκαν τώρα» είπε ο Γρηγορίου.