Έλληνες στην Αγγλία

Έλληνες μπορεί να συναντήσει κανείς ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος! Η Αγγλία δέν αποτελεί εξαίρεση, υπάρχουν πολλοί Έλληνες τόσο φοιτητές   όσο και μόνιμοι κάτοικοι.Ειδικά στο Λονδίνο υπάρχουν πολλές συνοικίες με   Ελληνικό χρώμα και άρωμα, ελληνικά εστιατόρια, ελληνικά μαγαζιά, ελληνικοί   σύλλογοι, ραδιοφωνικοί σταθμοί και εφημερίδες υπάρχουν σχεδόν παντού για να   σας κάνουν να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας.Είναι πολύ   πιθανό το πανεπιστήμιο που θα επιλέξει ενδεχομένεως ένας Έλληνας φοιτητής είτε από την Ελλάδα είτε ελληνικής καταγωγής από χώρα του εξωτερικού, να έχει περισσότερους από έναν Έλληνες καθηγητές. Άλλωστε αυτό είναι μάλλον γενικευμένο φαινόμενο αν λάβουμε υπόψη πόσοι Έλληνες καθηγητές υπάρχουν και διδάσκουν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, και πολλών ευρωπάϊκών χωρών.

Υπάρχει στο Λονδίνο και Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (Σ.Ε.Φ.Λ.) Είναι ένας   από τους παλαιότερους συλλόγους με μέλη φοιτητές από τα πανεπιστήμια του   Λονδίνου και των γύρω περιοχών. Φέρνει σε επαφή τους Έλληνες φοιτητές, τους   βοηθάει και οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις.

Στο Λονδίνο, άλλωστε, ζούσαν και εξακολουθούν να ζου ορισμένοι από τους πλουσιότερους Έλληνες εφοπλιστές. Εφοπλιστικές οικογένειες με παράδοση εξακολουθούν να έχουν τα γραφεία του στην Πρωτεόυσα της Μεγάλης Βρετανίας αν και τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους έχει μειωθεί εξ αιτία της άγριας φορολογίας που τους επέβαλε το Βρετανικό κράτος.

Υπάρχουν επίσης, μη   κερδοσκοπικοί οργανισμοί της Ελληνικής κοινότητας του Λονδίνου που οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις και προάγουν την ελληνική κουλτούρα.