Bαλβέρδε: «Είμαι στη διάθεση του συλλόγου»

Ετοιμος να συζητήσει με τον Ολυμπιακό για το θέμα της παραμονής του ή όχι στο σύλλογο την επόμενη σεζόν είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

O τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε ακόμα στην ομάδα του και την πορεία της προς τον φετινό τίτλο, τόνισε πως θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά στο κυριακάτικο (8/04) παιχνίδι με την Κέρκυρα που είναι το τελευταίο εντός έδρας για τον Ολυμπιακό και χαρακτήρισε το φετινό πρωτάθλημα το πιο δύσκολο που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός.
«Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα έχοντας μία ωραία γεύση. Όμως, εκτός από αυτό, είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να το κερδίσουμε. Όχι μόνο επειδή είναι το τελευταίο, αλλά γιατί χρειαζόμαστε τρεις βαθμούς ακόμα, πρώτον για να διατηρήσουμε τη διαφορά μας απ’ τον Παναθηναϊκό και δεύτερον, γιατί θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο και όχι για άλλους τυπικούς λόγους», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πιστεύω πως ο κόσμος θα θέλει να γιορτάσει, γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι μετά την τυπική κατάκτηση του τίτλου. Το γήπεδο θα πρέπει να γεμίσει. Ο κόσμος να απολαύσει το ματς. Να είναι μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Όμως, πρέπει να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο, γιατί είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, όπου εμείς θέλουμε κυρίως τη νίκη. Δεν είναι μόνο θέμα γιορτής».

Για το γεγονός ότι είναι το τρίτο πρωτάθλημα που κατακτά ο ίδιος με τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Αυτό που γιορτάζεις πιο πολύ και που χαίρεσαι πιο πολύ είναι πάντα το πρώτο, Όμως, το πρώτο δεν ήταν και το πιο δύσκολο. Πιστεύω πως ο φετινός, επειδή στο δεύτερο γύρο καταφέραμε να ανέβουμε στην 1η θέση, είναι ο πιο δύσκολος που έχουμε κατακτήσει. Όμως, το πιο δύσκολο δεν είναι να κερδίσεις έναν τίτλο. Το πιο δύσκολο είναι να τον ξανακερδίσεις. Γιατί το να τον κερδίσεις μία φορά, μπορεί να συμβεί. Το να καταφέρεις να μπεις στην ψυχολογία του νικητή και να επαναλάβεις το κατόρθωμα ξανά, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο».

Σε ερώτηση που του έγινε για τον Λιούμπομιρ Φέισα, σχολίασε: «Είναι ένας απ’ τους παίκτες που δυστυχώς δεν έπαιξε πάρα πολύ. Θα του άρεσε να παίξει σε κάποιο παιχνίδι, γιατί είχε την ατυχία να τραυματιστεί πάρα πολύ νωρίς, αν και ξεκίνησε τη χρονιά με πολύ καλές προοπτικές. Πιστεύω πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Όχι, όμως, μόνο αυτός. Είναι και άλλοι παίκτες, όπως ο Μόνχε, ο Ποτουρίδης, ο Φετφατζίδης, ο Παπάζογλου, οι οποίοι είναι παίκτες που προπονούνται πολύ καλά και τους αξίζει να έχουν χρόνο συμμετοχής».

Οσο για το πότε θα έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το θέμα της παραμονής του, είπε: «Είναι κάτι που θα το σχεδιάσει ο σύλλογος αυτό και όχι εγώ. Δεν πρόκειται να πάω να ζητήσω μία συνάντηση με τον πρόεδρο. Είμαι στη διάθεση του συλλόγου και ο πρόεδρος το ξέρει αυτό. Όποτε ο πρόεδρος θέλει να συζητήσουμε γι’ αυτό το θέμα, είμαι στη διάθεσή του να το συζητήσουμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Και αυτό είναι θέμα του προέδρου το πως θα το εκτιμήσει. Αν θα πρέπει να γίνει η συζήτηση αυτή πριν ή μετά».

Στο τέλος, μιλώντας για τους φιλάθλους, τόνισε: «Πάντα εισέπραττα την αγάπη του κόσμου. Απ’ την πρώτη χρονιά που ήρθα εδώ, ο κόσμος με υποδέχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν αμφιβάλω καθόλου για το πόσο πολύ με αγαπάει ο κόσμος. Και καταλαβαίνω ότι με θέλει. Όμως, όπως λέω κάθε χρόνο, το θέμα της παραμονής ή όχι εξαρτάται από πάρα πολλούς άλλους λόγους. Αυτό προσπαθώ να δηλώσω: Ότι εξαρτάται από πολλούς άλλους λόγους».

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε