Αlco: «Η ανεργία φοβίζει τους Ελληνες»

Η ανεργία φοβίζει περισσότερο για το μέλλον το 42% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας «Alco» που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Crash» και διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ατόμων, το διάστημα από 20 ως 27 Μαρτίου. Στο ίδιο ερώτημα, το 26% απαντά η ανεπάρκεια των πολιτικών, το 15% η διαφθορά, το 11% η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το 5% οι επιδιώξεις των ξένων.

Με οριακή πλειοψηφία, 44%, οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου, έναντι του 40% που έχουν τη γνώμη ότι υπήρξαν περιθώρια, ενώ 16%, όσων συμμετείχαν στην έρευνα, εμφανίζεται χωρίς άποψη.

Ωστόσο, το 45% των ερωτηθέντων απαντά ότι το πιο ισχυρό κριτήριο για την επιλογή που θα κάνει στις εκλογές είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ, έναντι του 41% που απαντά ότι βασικό κριτήριο της επιλογής του θα είναι η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η έρευνα, με αναγωγή επί των εγκύρων, δίνει ποσοστό 25% στη ΝΔ, 16,5% στο ΠΑΣΟΚ, 10% στο ΚΚΕ, 9% στη ΔΗΜ.ΑΡ., 8% στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», 7,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, 3,5% στον ΛΑΟΣ, 3% στους «Οικολόγους – Πράσινους», από 2,5% στη ΔΗ.ΣΥΜ. και στη «Χρυσή Αυγή», 1,7% στην «Κοινωνική Συμφωνία» και 1,3% στο Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, ενώ το 9,5% των ερωτηθέντων δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του.