Η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων χτύπησε πάλι στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η παράσταση της αναβίωσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ταξίδεψε όσους βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο 116 χρόνια πριν, όταν ο Σπύρος Λούης, ο νερουλάς από το Μαρούσι,  μπήκε στο ίδιο στάδιο αποθεωνόμενος από 60.000 θεατές.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, «η ολυμπιακή φλόγα είναι το μεγαλύτερο και το πιο δυνατό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ξεκινάει από την πατρίδα μας, την Ελλάδα, την αρχαία Ολυμπία. Εδώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα την παραδώσουμε στους Άγγλους διοργανωτές. Είναι ένα σύμβολο που ενώνει όλους τους Έλληνες, τους κάνει να νιώθουν υπερήφανοι  που είναι Έλληνες. Η Ελλάδα έχει δώσει  πράγματα στον κόσμο. Νομίζω ότι θα αγκαλιάσουν όλοι οι Έλληνες και τη φετινή γιορτή της αφής της τελετής της παράδοσης της Φλόγας».

Η εκκίνηση δόθηκε με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων όπου πρωταγωνίστησε η Εστιάδα. Ακολούθησε η αναπαράσταση αγώνων,  ελληνορωμαϊκής πάλης, δρόμου, ξιφομαχίας, κ.α.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας με τελικό προορισμό το Λονδίνο θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου από την Αρχαία Ολυμπία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής.  Η παράδοση της φλόγας στους Βρετανούς, θα γίνει στις 17 Μαίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε