“Θερινό Σχολείο” για νέους ομογενείς στην Καλαμάτα

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, λαογραφίας και πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νέοι ομογενείς, ηλικίας 18 έως 24 ετών, απ΄ όλο τον κόσμο, που θα λάβουν μέρος στο Ελληνικό Θερινό Σχολείο, στην Καλαμάτα, από τις 9 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου.

Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών νέων της Διασποράς, κυρίως, Μεσσηνιακής καταγωγής. Σκοπός του σχολείου, που θα λειτουργήσει για έβδομη συνεχή χρονιά, είναι να ενισχυθεί η Ελληνική παιδεία των νέων ομογενών, μέσα από την καθημερινή επαφή με την ελληνική κουλτούρα και την κοινωνικοποίησή τους, σε ένα αμιγές ελληνικό περιβάλλον.

«Η ζωτικότητα του ελληνισμού εξαρτάται από το πόσο οι νέοι μας αντιλαμβάνονται την αξία και τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού και επιζητούν την καλλιέργειά του», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ, από το Σικάγο, ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Βασίλης Μπεμπόνης. Και συνεχίζει: «Πιστεύουμε ότι θερινά μαθήματα, όπως αυτά στην Καλαμάτα, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάδοση του πολιτισμού μας στις επόμενες γενιές και την εθνική μας επιβίωση».

Τα μαθήματα του Ελληνικού Θερινού Σχολείου θα παρακολουθήσουν, όπως κάθε χρόνο, και ομογενείς δάσκαλοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε ειδικά σεμινάρια για τη διδασκαλία της Ελληνικής, ως δεύτερης γλώσσας. Εκτός των μαθημάτων, το πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνει
εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, στις Μυκήνες, στο Θέατρο της Επιδαύρου, στην Αρχαία Μεσσήνη, στο Μυστρά, αλλά και στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πύλο, στη Μάνη, στον Ταΰγετο κ.ά. Την κάλυψη των εξόδων του προγράμματος, αναλαμβάνει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Περισσότερα: http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=17090