Ομογενής επιμένει να πάει στο φεγγάρι

Ο Νίκος Χαλικόπουλος

«Δεν πειράζει! Θα πάω στο διάστημα την επόμενη φορά» μάς είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια ο ομογενής Νίκος Χαλικόπουλος (Nik Halik) όταν ήταν «αναπληρωτής επιβάτης» για το «εμπορικό διαστημικό ταξίδι» που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2008.

Τότε, ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Pίτσαρντ Γκάριοτ ήταν ο διαστημικός τουρίστας με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έχοντας περάσει όλα τα crash tests για την εκτόξευση στο ρωσικό Κέντρο Κατάρτισης Κοσμοναυτών.

Ο Νίκος Χαλικόπουλος προετοιμαζόταν μαζί με τον Ρίτσαρντ Γκάριοτ, μιας και θα έπρεπε να περάσει όλη την εκπαίδευση και να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Ο βαθμός ετοιμότητας του ομογενούς ήταν υψηλός, καθώς αν συνέβαινε κάτι, έστω και την τελευταία στιγμή στον Ρίτσαρντ Γκάριοτ, θα έπρεπε ως πρώτος αναπληρωματικός να πάρει τη θέση του.

Η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερα εντατική. Μαθήματα ρωσικής γλώσσας, γυμναστική, εξοικείωση με τα τεχνικά διαγράμματα και τις εξισώσεις, για να μάθουν τι σημαίνει και σε τι χρησιμεύει το κάθε… κουμπί.

Δεν τα κατάφερε τότε αλλά τώρα και συγκεκριμένα τον προσεχή Οκτώβριο πιστεύει ότι θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, όπως μας ενημέρωσε και όπως γράφουν και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Μεσσήνιος, πρώην κάτοικος Μελβούρνης, πρώην μπουζουξής και νυν πολυεκατομμυριούχος ο Νίκος Χαλικόπουλος φιλοδοξεί πως θα είναι ο πρώτος Αυστραλός τουρίστας του Διαστήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει για… ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε.

Ο Νίκος Χαλικόπουλος εκπαιδεύτηκε στον διαστημικό σταθμό της Ρωσίας επί πολλά χρόνια και πέρασε εξονυχιστικά τεστ για να είναι έτοιμος για το διάστημα. Φέτος, λέει, πως έφτασε η μεγάλη στιγμή, ενώ ο επόμενος στόχος του είναι να πατήσει στο… φεγγάρι!

Δεν υπάρχει πρόκληση στη ζωή του που να μην την έχει δοκιμάσει. Ανέβηκε στις υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, βυθίστηκε με υποβρύχια σε ωκεανούς, έζησε τις πιο άγριες καταιγίδες και όλα τα καταγράφει σε βίντεο και φωτογραφίες.

(Πηγή: ana-mpa)

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Αθανάσιος Σαραντόπουλος
    Απάντηση

    Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα στον συμπαθή Ομογενή. Δεν πετάει από ψηλά και κανένα ευρουδάκι στην έρμη την πατρίδα μας; Τώρα που κάποια τρωκτικά οδεύουν κατά Κορυδαλλό μεριά ίσως πιάσουν τόπο 🙂

Σχολιάστε