Ενδιαφέρεται ο Τραμπ για το Ελληνικό;

O διάσημος αμερικανός επιχειρηματίας του real estate Ντόναλντ Τραμπ, γράφτηκε ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 9 μνηστήρες για την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, την οποία, ως γνωστόν, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, είχαν έρθει στην Ελλάδα,  κορυφαία στελέχη του ομίλου Τραμπ και με ελικόπτερο πέταξαν πάνω από το Ελληνικό προκειμένου να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του συνόλου της έκτασης.

Για το πρώην αεροδρόμιο και την ιδιωτικοποίηση της έκτασης, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής που διεκδικούν το σύνολο του χώρου για τη δημιουργία πρασίνου προκειμένου να αποτελέσει “πνεύμονα” για την Αττική.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών είχαν προχωρήσει, μάλιστα, την Τρίτη σε εκδήλώση διαμαρτυρίας έξω από την παλιά Βουλή, στην οδό Σταδίου. Είχαν αναρτήσει τεράστιο πανό και καλούσαν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στο αίτημά τους να μην ιδιωτικοποιηθεί η περιοχή του Ελληνικού. “Θέλουν να χτίσουν τεράστια συγκροτήματα και να τσιμεντοποιήσουν την περιοχή”, είπε στην Panhellenic post υπάλληλος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) που συνορεύει με την προς πώληση έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, λέγεται ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να πεισθεί να απομακρυνθεί η ΕΜΥ από το σημείο όπου βρίσκεται τα τελευταία 35+ χρόνια “ώστε να ελευθερωθεί ολόκληρη η περιοχή του Ελληνικού και να πουληθεί φιλέτο στους ξένους”, κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι για την εκποίηση της περιοχής έχει δείξει ενδιαφέρον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς θα αποφέρει ένα σεβαστό ποσόν στο δημόσιο κορβανά.

Η έκταση αυτή προέκυψε με την κατάργηση της αμερικάνικης βάσης και τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου του Ελληνικού στα Σπάτα. Βρίσκεται στην περιοχή των νοτιοανατολικών συνοικιών της Αθήνας και έχει έκταση περίπου 5.300 στρεμμάτων.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε