Οι νέοι για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται το “Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities”. Φοιτητές, καθηγητές και επιχειρηματίες που έχουν διακριθεί στο χώρο τους, θα αναφερθούν σ το μέλλον της χώρας μέσω του επιχειρείν και τη σύνδεσή του με τον νέο φοιτητή. Επιχειρηματίες θα παραθέσουν συμβουλές προς επίδοξους νέους επιχειρηματίες, με σκοπό την πραγμάτωση της δημιουργικότητά τους, ενώ παράλληλα το αντίκρισμά τους στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Το τελευταίο και βασικό μέρος της εκδήλωσης είναι το Biomed Contest, όπου 10 ομάδες φιλόδοξων νέων θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική  ιδέα τους, στηριζόμενη στις ανάγκες και αρχές του  χώρου της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, με έπαθλα έως και 1.000 €.

Το “Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities” διοργανώνεται από το Φοιτητικό Παράρτημα της ΙΕΕΕ και το IEEE Engineering in Medicine and Biology Society (ΕΜΒS) Student Chapter του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με τη Hellenic Start-Up Association (HSA) και το Co-Lab Workspace και θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

*Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών – Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε. www.esyne.gr αποτελεί από το 2001 το μαζικό όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων Νέων Επιχειρηματιών σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος του είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής παρουσίας της Ελληνικής Νεανικής Επιχειρηματικότητας και να αποτελέσει οργανικό και δυναμικό κομμάτι των νέων παραγωγικών δυνάμεων. Από το 2002, η Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε. αποτελεί το εθνικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – YES for Europe www.yes.be ενώ αποτελεί από το 2007 τον Εθνικό φορέα οικοδεσπότη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας www.unleashingideas.org.