Συνετρίβη αεροπλάνο στο Πακιστάν

Το αεροπλάνο κατέπεσε την ώρα της προσγείωσης την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Αεροπλάνο που μετέφερε 121 επιβάτες και εννιαμελές πλήρωμα συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας.

Υπάλληλος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο οτι δεν υπάρχει πιθανότητα “εκτός απο θαύμα” να βρεθούν επιζώντες.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι όλα τα νοσοκομεία στο Ισλαμαμπάντ και στη γειτονική πόλη Ραουαλπίντι έχουν τεθεί σε επιφυλακή μετά τη συντριβή.

Το Boeing 727 που ανήκε στην αεροπορική εταιρεία Bhoja Αirlines πετούσε από το Ισλαμαμπάντ στη νότια πόλη λιμάνι του Καράτσι, δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής Rescue 1122 Σαϊφούρ Ρεχμάν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo ότι στο χώρο του δυστυχήματος υπήρχαν πτώματα διάσπαρτα παντού.

Η τοποθεσία του δυστυχήματος βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Ισλαμαμπάντ και τη στιγμή της συντριβής έβρεχε πάρα πολύ.

Το τελευταίο μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2010, όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Airblue με 152 επιβάτες συνετρίβη στους λόφους πάνω από το Ισλαμαμπάντ.

Το 2006, ένα αεροσκάφος της Pakistan International Airlines συνετρίβη κοντά στην κεντρική πόλη Μουλτάν, προκαλώντας το θάνατο 45 ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr