Ανθρώπινες ιστορίες εν μέσω της οικονομικής κρίσης

 

Πραγματικά η ιστορία ακούγεται απίστευτη, θυμίζοντας μάλλον παραμύθι, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή. Την μεταφέρουμε από την Αυστραλία και από την εφημερίδα «Νέος Κόσμος»,  καθώς μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση…

Ο ομογενής, Άθα Ματσάκος, γεννημένος στην Αυστραλία, με καταγωγή από την Κατερίνη, χαρίζει την επιχείρησή του επιδιόρθωσης αυτοκινήτων, σε κάποιον που είναι άνεργος και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η αξία της είναι $150.000.

«Βλέποντας την είδηση στον ημερήσιο Τύπο», γράφει η συνάδελφος, «ήλθα σ’ επαφή μαζί του για να μάθω, από πρώτο χέρι, πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ήταν λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της προσφοράς, στην εφημερίδα <Herald Sun>, και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι είχε ήδη τηλεφωνήματα από 500 άτομα».

Ο ίδιος προσθέτει: «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα υπάρξει τόση ανταπόκριση. Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό. Εκείνο που τους λέω είναι να έρθουν να δουν το χώρο, να εξακριβώσω κι εγώ αν ξέρουν τη δουλειά, αν πράγματι έχουν ανάγκη βοήθειας και αν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν σε χωριό».

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Το χαμόγελό του είναι πλατύ, εγκάρδιο, η καρδιά του ανοιχτή, γεμάτη καλοσύνη, έτοιμη να ‘δώσει εκεί που θα πιάσει τόπο’».

Τελικά, η οικονομική κρίση μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα. Τόσο μέσα στον ελλαδικό χώρο, όσο και στον ευρύτερο χώρο του ελληνισμού. Να βγάλει στην επιφάνεια και να ενεργοποιήσει, εκτός από το δαιμόνιο του Έλληνα, που τον κάνει να ξεχωρίζει ως δημιουργικό στοιχείο, ικανό να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και τον καλό του εαυτό, αυτόν που περιγράφεται με την «ανάδελφη» λέξη «φιλότιμο».

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. ioanna betsi
    Απάντηση

    yparrhoun akoma antropoi kai xairomai poli pou einai ellinas o kirios autos.
    As einai kala ki as einai to paradigma gia kainouria arxi aderfosinis kai alilegiis.

Σχολιάστε