Στους κορυφαίους της Ευρωλίγκα οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μπατίστ

Δύο Ελληνες και ένας Αμερικανός που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μεταξύ των 10 υποψηφίων για τις καλύτερες πεντάδες της φετινής αγωνιστικής περιόδου της Ευρωλίγκα με βάση την ψηφοφορία που διεξήχθη σχετικά.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Μάικ Μπατίστ του πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκού και ο Βασίλης Σπανούλης των «ερυθρόλευκων» εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ.

Τρεις εκπροσώπους έχει η ΤΣΣΚΑ και πιο συγκεκριμένα τους Αντρέι Κιριλένκο, Νέναντ Κρστιτς και Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ οι άλλες τέσσερις υποψηφιότητες είναι των Εραζεμ Λόρμπεκ και Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα, καθώς και των Μπο ΜακΚάλεμπ της Σιένα και του Χένρι Ντόμερκαντ της Ούνιξ που είναι και οι μοναδικές ομάδες που έχουν υποψήφιους χωρίς να έχουν προκριθεί στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Σπανούλης: «Βραβείο είναι η πρόκριση του Ολυμπιακού»

Αναφερόμενος στη διάκρισή του ο Βασίλης Σπανούλης, τόνισε πως για τον ίδιο η καλύτερη επιβράβευση είναι η πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Πόλης:
«Για εμένα το καλύτερο βραβείο είναι η πρόκριση της ομάδας στο φάιναλ φορ. Το να ζω καθημερινά την προσπάθεια και την πρόοδο όλων ήταν μια μοναδική εμπειρία και είμαι τυχερός που την βίωσα ως μέλος αυτής της ομάδας. Το ότι είναι επιτυχία για εμάς η πρόκριση, δεν σημαίνει ούτε ότι είμαστε ικανοποιημένοι, ούτε ότι σταματάμε εδώ. Εμείς στην Κωνσταντινούπολη θα πάμε για να τα δώσουμε όλα ώστε να κερδίσουμε δύο παιχνίδια. Θέλω να ευχαριστήσω, όπως και μετά την πρόκριση επί της Σιένα, όλα τα παιδιά, όλους τους προπονητές, τους εργαζόμενους, τους φιλάθλους μας και φυσικά τους προέδρους για αυτή τη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται φέτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαμαντίδης: «Ιστορία γράφουν οι ομαδικοί τίτλοι»

Τιμή για τον ίδιο αλλά και για κάθε αθλητή που βρίσκεται σε ανάλογη θέση θεωρεί την φετινή διάκριση ο Δημήτρης Διαμαντίδης που ευχαρίστησε τον κόσμο και τόνισε στην ιστορία μένουν οι ομαδικοί τίτλοι και όχι οι ατομικοί.
«Είναι τιμή για κάθε αθλητή να βρίσκεται, να θεωρείται ότι ανήκει ανάμεσα στους καλύτερους. Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους με ψήφισαν, ώστε να βρεθώ σε αυτή τη θέση, αλλά αυτούς που με βοήθησαν όλη τη χρονιά, τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου. Θα πω για μια ακόμη φορά πως το σημαντικό για όλους μας είναι τι θα κάνει η ομάδα. Αυτά είναι που μένουν, αυτοί οι τίτλοι είναι που γράφονται στην ιστορία και όχι οι ατομικοί. Θα αισθανθούμε χαρούμενοι αν καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε μπροστά μας στη διοργάνωση».

Μπατίστ: «Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»

Ο Μάικ Μπατίστ εστίασε όπως και ο Διαμαντίδης στην επιτυχία της ομάδας και όχι τόσο στην ατομική του διάκριση: «Είμαι χαρούμενος, δεν θα μπορούσα να νιώθω διαφορετικά και ευχαριστώ όσους ψήφισαν εμένα, αλλά και τον Διαμαντίδη. Για μένα το βασικό όμως είναι το να καταφέρουμε να κατακτήσουμε έναν ακόμη τίτλο στην Ευρωλίγκα. Έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας και πιστεύω πως αν δουλέψουμε σκληρά και επικεντρωθούμε στο στόχο που έχουμε μπροστά μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να έχουμε και φέτος μια πραγματικά επιτυχημένη χρονιά στη διοργάνωση».