Βγενόπουλος: «Να λογοδοτήσει ο Γ. Βαρδινογιάννης στη Γενική Συνέλευση»

Εμμένει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στις θέσεις του να σεβαστεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τη  θεσμική διαδικασία της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς με ανακοίνωσή του τονίζει πως δεν πρόκειται για μεταξύ των δύο διαφορά αλλά μια σοβαρή υπόθεση που αφορά ολόκληρη την «παναθηναϊκή οικογένεια».
Επίσης καλεί τους υπόλοιπους μετόχους να παρευρεθούν στη ΓΣ και να τοποθετηθούν για όλα τα κρίσιμα θέματα που έχουν φέρει την ΠΑΕ στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου αναφέρει τα εξής:

«Η χθεσινή πρωτοβουλία του κ. Γ. Βαρδινογιάννη έχει μόνον ένα θετικό στοιχείο, ότι αντελήφθη επιτέλους ότι δεν μπορεί να αποφύγει τη λογοδοσία επί των πεπραγμένων του για την υπόθεση του Βοτανικού. Δυστυχώς, αντί να ακολουθήσει ως όφειλε τη θεσμική και επίσημη διαδικασία της λογοδοσίας στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της 8ης Μαΐου, όπου υπάρχει και ειδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, επέλεξε την διαδικασία “ρωτήστε με εγγράφως ό,τι θέλετε και θα σας απαντήσω εγγράφως”. Η διαδικασία αυτή όμως αποκλείει τη δυνατότητα συμπληρωματικών ερωτήσεων για να φανεί η ουσία αν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές και οδηγεί σε μια συνεχή ανταλλαγή εγγράφων-επιστολών για επικοινωνιακή αξιοποίηση, την ίδια περίοδο που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Παράλληλα, γίνεται μια επικοινωνιακή προσπάθεια να φανεί ότι δήθεν η υπόθεση του Βοτανικού είναι μια προσωπική διαφορά ανάμεσα σε μένα και τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη, ενώ στην πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε και με τις πρόσφατες εξελίξεις για το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, είναι η πιο σοβαρή υπόθεση που απασχολεί σήμερα όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Φυσικά η πρωτοβουλία του κ. Γ. Βαρδινογιάννη να λογοδοτήσει, έστω και με αυτό τον τρόπο, πρέπει να μην μείνει ανεκμετάλλευτη, όμως πρέπει να υπάρξει και σεβασμός στη θεσμική διαδικασία που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Στα πλαίσια αυτά δεν σκοπεύω να συμμετάσχω προσωπικά στην διαδικασία που αποφάσισε μόνος του ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης, επειδή οδηγεί πάλι σε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας, αλλά όλα τα ερωτήματα που αναμένει ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης θα τεθούν στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπου θα αποφασισθεί και η περαιτέρω εξέλιξη του θέματος της λογοδοσίας του.

Επίσης, λόγω της σοβαρότητας του θέματος αλλά και της πιθανής πτώχευσης της ΠΑΕ, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι δεν είναι σωστό πλέον οι υπόλοιποι μεγάλοι μέτοχοι (Ν. Πατέρας, Π. Γιαννακόπουλος κ.λ.π.) να σιωπούν. Το να μη θέλουν ή να μην μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω οικονομικά τον Παναθηναϊκό είναι δικαίωμά τους, αλλά το να τοποθετηθούν σε όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα είναι ηθική υποχρέωσή τους. Όπως είναι ηθική υποχρέωση και η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση.

Υ.Γ. Υπενθυμίζω την πάγια θέση μου ότι, αν ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης πιστεύει ότι η υπόθεση του Βοτανικού είναι ακριβώς έτσι όπως την περιγράφει, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν δέχεται να αναλάβει πλήρως όλες τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν ή τυχόν θα προκύψουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο νέων κεφαλαίων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός».