Στον Κορυδαλλό και η κόρη του Άκη

Προφυλακιστέα κρίθηκε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Η κόρη του πρώην υπουργού είναι κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε, νωρίτερα το πρωί, απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο της Αστέριο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων.

Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε στην εταιρεία του Οικονομίδη, προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια offshore, που ανήκε στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της στην αλλοδαπή.

Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα η θεία και αργότερα ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.

Τη δυσαρέσκειά του για την προφυλάκιση της εντολέως του, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ανακριτής της υποθεσης του πρώην υπουργού χθες άφησε ελεύθερους κατηγορούμενους, από τους οποίους κινούνταν εκατομμύρια μέσω εξωχώριων εταιρειών, και σήμερα “διατάσσει την κράτηση της Αρετής διότι κάνει το λάθος να ονομάζεται Τσοχατζοπούλου”.

Ο συνήγορος υποστήριξε ότι παρέδωσαν στον ανακριτή όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το επίμαχο ακίνητο στο Κολωνάκι, αγοράστηκε με χρήματα που προήλθαν από πώληση άλλου ακινήτου και ότι “δεν έμεινε καμία σκιά στην υπόθεση”.