«Φωτιά» στα play offs, η ΑΕΚ 2-0 τον Παναθηναϊκό

Μέσα σε μόλις δύο αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός… κατόρθωσε να εκμηδενίσει – σχεδόν – το προβάδισμα των 4 βαθμών με τους οποίους ξεκίνησε τα play offs, αφού μετά τη «γκέλα» στην πρεμιέρα, την Δευτέρα (7/05) γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 2-0 (Mάκος, στο 29’ και Κλωναρίδης στο 80’ τα δύο «κιτρινόμαυρα» γκολ).

Ετσι τώρα η διαφορά του από τη χθεσινή του αντίπαλο είναι 2 βαθμοί, ενώ μόλις ένας βαθμός τον χωρίζει από τον ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να τον υποδέχεται την Πέμπτη (10/05) στην Τούμπα με… άγριες διαθέσεις και με μοναδικό σκοπό να τον κερδίσει για να πάρει κεφάλι στην ειδική βαθμολογία, έτσι ώστε να αποτελέσει το πρώτο φαβορί για κατάκτηση της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο, καθώς ο Σπυρόπουλος υπέστη τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Σεϊταρίδη στο 13ο λεπτό, ενώ ο Νίνης (κορυφαίος παίκτης του «τριφυλλιού» μέχρι εκείνη τη στιγμή,  τραυματίστηκε στη μύτη και αντικαταστάθηκε στο 24’ από τον Καραγκούνη.

Οι «πράσινοι» παρά τις απώλειες είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μια καλή ευκαιρία με το σουτ του Λεονάρντο στο 17’ να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη και το απευθείας φάουλ του Τοτσέ στο 17’ να αποκρούει δύσκολα ο Κωνσταντόπουλος.

Στο 29ο λεπτό ένα λάθος του Σαριέγκι (παραχώρησε κόρνερ μετά από κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας) ο Μάκος, αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή άνοιξε με ευθύβολο σουτ το σκορ για την «Ενωση».

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει εννέα λεπτά αργότερα (38’) και δεύτερο γκολ, αν στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο τα αντανακλαστικά του Καρνέζη δεν ήταν τόσο αυξημένα.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε για την ισοφάριση, αλλά στην τελική του προσπάθεια ήταν αναποτελεσματικός.

Στην επανάληψη, είχε μια καλή ευκαιρία να πετύχει το γκολ, αλλά το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 52’ αποκρούστηκε από τον Κωνσταντόπουλο.

Στο 74’ η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη όταν η κεφαλιά του Λεονάρντο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, το κατάφερε όμως έξι λεπτά αργότερα (80’) όταν ο Κλωναρίδης από δεξιά μπήκε στην περιοχή και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Κίτρινες: Μπουγαΐδης, Καφές, Μανωλάς – Τοτσέ, Σιμάο

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος (63΄ Ρίκκα), Καφές, Λεονάρντο, Σιαλμάς (46΄ Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (72΄ Γκούντγιονσεν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος (13΄ Σεϊταρίδης), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βιτόλο, Σιμάο, Κουίνσι, Νίνης (24΄ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (68΄ Πετρόπουλος).