Μήνυμα ενότητας από Ομπράντοβιτς – Ιβκοβιτς εν όψει φάιναλ φορ

Το δικό τους μήνυμα προς τους φιλάθλους των «αιωνίων» έδωσαν οι δύο Σέρβοι προπονητές Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ιβκοβιτς εν όψει του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης σε εκδήλωση της ΟΠΑΠ ΑΕ που είναι χορηγός των δύο ομάδων.

Οι δύο τεχνικοί των «αιωνίων» που είναι και κουμπάροι μεταξύ τους, ευχήθηκαν οι δικές τους διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς και οι καλές σχέσεις που διατηρούν μεταξύ τους οι παίκτες των δύο ομάδων να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ενώ αμφότεροι δήλωσαν έτοιμοι για το φάιναλ φορ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα Στράτος Περπέρογλου, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από τους «πράσινους» και Ντούσαν Ίβκοβιτς, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου από τους «ερυθρόλευκους».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία δύο ελληνικών ομάδων στο φάιναλ φορ λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Πριν από το φάιναλ φορ μιλάμε σε καθημερινή βάση με τα ΜΜΕ, οπότε δεν γνωρίζω αν έχω κάτι καινούριο να πω. Ίσως είναι πολύ σημαντικό και για εμάς και για τον Ολυμπιακό να είμαστε μαζί στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μεγάλο επίτευγμα, όμως εμείς θέλουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας. Θα συγκεντρωθούμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ, προκειμένου να περάσουμε στον τελικό» είπε αρχικά ο «Ζοτς», ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι έχει αλλάξει τα τελευταία 25 χρόνια στα φάιναλ φορ και συγκεκριμένα από το πρώτο που έδωσε το «παρών» ως παίκτης στη Γάνδη, δήλωσε: «Είναι εύκολο να δείτε τί έχει αλλάξει στην διοργάνωση! Δείτε φωτογραφίες μου πριν 25 χρόνια… Είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στην πόλη που κατέκτησα τον πρώτο τίτλο μου με την Παρτιζάν. Στην αρχή της διοργάνωσης κανείς δεν πίστευε πως θα φτάσουμε εδώ, αλλά οι παίκτες μου είχαν άλλη άποψη».

Όσο για το γεγονός ότι οι αποστολές θα καταλύσουν στο ίδιο ξενοδοχείο, επισήμανε με νόημα: «Θα είναι πολύ καλό που θα είμαστε όλοι μαζί. Στο μέλλον θα είναι καλό να σεβόμαστε τα καλά πράγματα και να προσπαθούμε να τα ακολουθήσουμε. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα ανάμεσα σε εμάς ή τους παίκτες. Όλοι θυμούνται το φάιναλ φορ του Βερολίνου, όπου δεν συνέβη τίποτα. Ελπίζω να γίνει αυτό και στην Ελλάδα στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, στάθηκε και αυτός στην παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της

Ευρώπης. «Είναι ωραία ιδέα να βρεθούμε όλοι μαζί εδώ πριν το φάιναλ φορ. Προκριθήκαμε δίκαια και οι δύο ομάδες. Είναι μεγάλη η χαρά που θα έχουμε δύο εκπροσώπους στη διοργάνωση από την Ελλάδα. Αυτό δεν έγινε ούτε στην ισχυρή Ισπανία, ούτε στην Τουρκία, που επένδυσε πολλά στο μπάσκετ, ούτε στην Ιταλία. Εμείς έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλό μπάσκετ».

Σε ερώτηση για τη διάρκεια των Ελλήνων παικτών τόσα χρόνια και αν τελικά είναι καλοί μαθητές, είπε: «Παρακολουθώ την Ελλάδα από το 1987, όταν πίστευε ότι ο Γκάλης έφερε κάτι καινούργιο. Ήμουν από τους προπονητές του. Πιστεύω ότι η μεγάλη διάρκεια που έχουν οι Έλληνες είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω κάναμε και εμείς κάτι, και εγώ και ο κουμπάρος μου».

Όσο για το γεγονός ότι όλες οι ομάδες θα μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο, είπε: «Είμαστε, ήμασταν και θα είμαστε το παράδειγμα. Παλιά ο κανονισμός έλεγε ότι έπρεπε να παίζουν οι ομάδες από την ίδια χώρα στον ημιτελικό. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι σύντομα θα γίνουν με ανοικτές πόρτες παρουσία και των δυο φιλάθλων οι αγώνες. Θα δούμε και περισσότερους φιλάθλους έτσι να στηρίξουν τις ομάδες τους. Είναι η πρώτη ευκαιρία πριν τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, που θα είναι οι φίλαθλοι μαζί. Θα είναι τεστ. Όλοι πρέπει να υποστηρίξουν τις ελληνικές ομάδες. Θα είναι σαν πρώτο βήμα. Είμαι αισιόδοξος».