Προαναγγελία αποχώρησης Ομπράντοβιτς από το «τριφύλλι»

Η αναφορά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ενδεχόμενη αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν,  έριξε σε δεύτερη… μοίρα τις δηλώσεις των παικτών του Παναθηναϊκού κατά την αναχώρησή τους για την Πόλη το μεσημέρι της Τετάρτης (9/05).

«Είναι πολύ εύκολο να πούμε αν είμαστε έτοιμοι ή όχι. Η ΤΣΣΚΑ μας έχει κερδίσει δυο φορές. Αυτή την φορά θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και να σκοράρουμε περισσότερους πόντους. Πρώτα προέχει η ΤΣΣΚΑ. Θα πάμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τις ευκαιρίες μας. Κάθε ημιτελικός είναι δύσκολος. Το καλοκαίρι περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομπράντοβιτς που ότνα ρωτήθηκε αν αυτό είναι το τελευταίο φάιναλ φορ  του με τον Παναθηναϊκό, απάντησε φανερά εκνευρισμένος:

«Αν είναι να μην απαντήσω ξανά, τότε ναι! Ίσως να είναι το τελευταίο φάιναλ φορ».

O βοηθός του Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης τόνισε από την πλευρά του: «Έχουμε τελείως διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με το Βερολίνο. Δεν έχει καμία σχέση το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ τώρα με εκείνο. Παίζουμε με μια ομάδα που δικαίως έχει τον ρόλο του φαβορί. Έχουμε παίξει δύο φορές μαζί τους και έχουμε ηττηθεί. Είχαμε πολλές μέρες για να δουλέψουμε την κάθε λεπτομέρεια».

Σχετικά με το γεγονός πως στο φάιναλ φορ θα είναι δυο ελληνικές ομάδες, είπε: «Ιστορικά, εκεί που θέλετε να οδηγήσετε το θέμα, σημαίνει πολλά για τους Έλληνες. Μπασκετικά δεν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα, πάρα μόνο για παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια διοργάνωση».
Όσο για το αν ο Παναθηναϊκός είναι η πιο έμπειρη ομάδα από τις τέσσερις της διοργάνωσης, επισήμανε: «Δεν ξέρω αν είμαστε η πιο έμπειρη ομάδα Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν εμπειρία, αλλά χρειάζεται ένας συνδυασμός ταλέντου και εμπειρίας. Όσο αφορά το δικό μας παιχνίδι, πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι».