ΑΕΚ με ψυχή και ανατροπή

Τη δεύτερη νίκη της στα play off που της επιτρέπει να ελπίζει στην κατάκτηση της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League πέτυχε η ΑΕΚ που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα στο ΟΑΚΑ έκανε την ανατροπή και κέρδισε με 3-2 τον Ατρόμητο, χάρη στην ψυχή του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη απειλούσαν συχνά οσάκις έφευγαν στην αντεπίθεση, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 9ο λεπτό: ο Μπρίτο γύρισε από αριστερά, ο Μήτρογλου με προβολή πρόλαβε τον Κωνσταντόπουλο, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 20΄, όμως, ο Επστάιν δεν λάθεψε στην πάσα του Σφακιανάκη από δεξιά και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 34΄ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να διπλασιάσουν, αλλά ο Καραμάνος «νικήθηκε» από τον τερματοφύλακα της Ένωσης στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο «αφιονισμένη», σκοράροντας τρία γκολ σε δώδεκα λεπτά με τους Χοσέ Κάρλος (50΄), Λυμπερόπουλο (54΄, 62΄). Οι παίκτες του Κωστένογλου κυριαρχούσαν, αλλά σε μια στημένη φάση (κόρνερ του Γκαρσία) ο Τόμας μείωσε στο 68΄ και ξανάδωσε ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στο 79΄ ο Μήτρογλου βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά το «άψυχο» σουτ που έκανε εξουδετέρωσε ο Κωνσταντόπουλος, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα.

Διαιτητής: Αν. Κάκος (Κέρκυρας). Κίτρινες: Μπουγαΐδης, Καράμπελας – Φυτανίδης, Τόμας, Σκόνδρας, Πίτου Γκαρσία

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές (46΄ Χοσέ Κάρλος), Μανωλάς, Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου (46΄ Κλωναρίδης), Φούντας (56΄ Γεωργέας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (63΄ Πίτου Γκαρσία), Τόμας, Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο, Νάστος, Σφακιανάκης (73΄ Αναστασάκος), Καραμάνος (54΄ Μπάλλας), Δημούτσος, Μήτρογλου.