Η Αριάνα Χάφινγκτον και η «ελληνική τραγωδία»

Την δική της «ελληνική τραγωδία» εξιστορεί η Αριάνα Χάφινγκτον μέσα από άρθρο της στην εφημερίδα «New York Times».

 «Καθώς παρακολουθώ τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία να εξελίσσεται στην Ευρώπη, γυρνάω πίσω στα 18 χρόνια που πέρασα στην Αθήνα, όταν περπατούσα για να πάω σχολείο στην Πλάκα, στους ίδιους δρόμους που πρόσφατα γέμιζαν με διαδηλωτές και βίαιες συγκρούσεις», γράφει η ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του ομίλου μέσων ενημέρωσης και μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σήμερα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήταν μικρή στην χώρα μας.

 «Η οικογένειά μου ήταν μια μικρογραφία της παρούσας ελληνικής οικονομικής κατάστασης. Ήμασταν βαριά χρεωμένοι. Οι επανειλημμένες προσπάθειες του πατέρα μου να γίνει ιδιοκτήτης εφημερίδας κατέληξαν στη χρεοκοπία. Στο τέλος, η μητέρα μου πήρε εμένα και την αδελφή μου και τον εγκατέλειψε», προσθέτει.

 Πριν κλείσει το άρθρο της με την πεποίθηση ότι ο Έλληνες που έφεραν στον κόσμο τη δημοκρατία είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν έναν δρόμο εκτός Ευρωζώνης, τόνισε ότι «η Ελλάδα, όπως η μητέρα μου, πάντα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της.  Όταν το μέλλον αυτών των παιδιών τείνει να εκλείψει, το μέλλον -και η ζωή- της χώρας θα εξαφανιστεί, επίσης».

 ΠΗΓΗ: Newpost.gr