Τρομοκρατική ομάδα στην Ιταλία με ελληνικό όνομα…

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ιταλία μετά την προκήρυξη που απέστειλε  στην εφημερίδα Κοριέρε ντε Λα Σερα του Μιλάνου η τρομοκρατική οργάνωση “FAI – πυρήνας Όλγα” η οποία μάλιστα εκφράζει την αλληλεγγύη της και στος Έλληνες φυλακισμένους τρομοκράτες και μάλιστα η ονομασία Fai-πυρήνες Όλγα, αναφέρεται στην αναρχική Όλγα Οικονομίδου, μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία βρίσκεται στην φυλακή Κορυδαλλού.

Στην προκήρυξη η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τον τραυματισμό στα πόδια Ιταλού μεγαλοστελέχους κρατικής εταιρείας. Επίσης γίνεται αναφορά στην Όλγα Οικονομίδου, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού ως μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς και προαναγγέλλονται σε ένδειξη αλληλεγγύης νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σε σύμβολα του καπιταλισμού.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τον τραυματισμό στα πόδια, την περασμένη Δευτέρα, στην Γένοβα, του Ρομπέρτο Αντινόλφι, διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής εταιρίας Ansaldo Energia. Τα μέλη της Fai τον θεωρούν υπεύθυνο για την παραγωγή και την υπεράσπιση των πυρηνικών τεχνολογιών.

Υπάρχει, όμως, και άμεση σχέση με την Ελλάδα: η ονομασία Fai-πυρήνες Όλγα, αναφέρεται στην αναρχική Όλγα Οικονομίδου, μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία βρίσκεται στην φυλακή Κορυδαλλού. Η FAI-πυρήνας Όλγα» προαναγγέλλει ως πράξη αλληλεγγύης επτά νέα χτυπήματα «για κάθε έναν από τους Έλληνες αδελφού μας» και αναφέρει ονομαστικά τους φυλακισμένους ομοϊδεάτες τους, Έλληνες αναρχικούς που είναι στη φυλακή.

Οι εισαγγελείς θεωρούν την προκήρυξη αυτή, απόλυτα αξιόπιστη. Σύμφωνα με δικαστικούς, μπορεί να ξεκινήσει μια νέα περίοδος τρομοκρατικής δράσης , χωρίς, όμως, ουσιαστική σύνδεση με εκείνη των Ερυθρών Tαξιαρχιών.

Η έντονη δυσαρέσκεια προς την πολιτική και οι σχέσεις με πυρήνες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κορσική, θεωρούνται κύρια στοιχεία της νέας, αυτής, φάσης υψηλής έντασης. Τα προηγούμενα χρόνια η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα πακέτα στην Ιταλία και στη Γερμανία, Ένα από αυτά απέστειλε στο διοικητή της Ντόιτσε Μπακ Γιόζεφ ΄Ακερμαν, στη Φραγκφούρτη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr