Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Η πολιτική αδυναμία, οι εκλογές και η Ομογένεια

 

Οι πολιτικοί αρχηγοί της γενέτειρας δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν. Ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ή οικουμενικής ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να αποκληθεί, δεν  κατέστη, έτσι, εφικτός. Η χώρα οδηγήθηκε μοιραία σε νέες εκλογές.

Είναι κρίμα που σ΄ αυτή την συγκυρία η Ομογένεια παρακολούθησε αδρανής τα διαδραματιζόμενα δίχως να μπορέσει να παίξει κάποιο  θετικό ρόλο. Αν ήτανε, όπως έπρεπε, οργανωμένη, θα μπορούσε να έχει συμβάλει αποφασιστικά στην διαμόρφωση και την εξέλιξη του πολιτικού σκηνικού της γενέτειρας. Μία ακόμη ευκαιρία, χάθηκε.

Η απόφαση των αρχηγών για προσφυγή ξανά στις κάλπες, αντί οικουμενικής κυβέρνησης, δείχνει πολιτική ανικανότητα, δημιουργεί απελπισία στους πολίτες και εξαθλίωση του εμπορίου. Το θύμα εν γένει είναι η ελληνική κοινωνία .

Η εξέλιξη αυτή, ανησύχησε την Ευρώπη, την Αμερική αλλά και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.  Φυσικά και μας τους Ομογενείς. Άλλωστε, τα μηνύματα που φθάνουν στην ομογένεια –και μέσα από την ηλεκτρονική εφημερίδα σας- για την οικονομική κατάσταση της πατρίδας είναι δυσάρεστα. Πρώτο «θύμα» της ασυνεννοησίας των Ελλήνων πολιτικών, οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός.

Ένα ακόμη στοιχείο της οικονομικής εξάντλησης είναι και το ότι αυξάνονται τα «φέσια» στην αγορά από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές.

Η προσφυγή σε νέες εκλογές σημαίνει οικονομική καταστροφή. Αν, τώρα, προσμετρήσουμε τις αρνητικές αντιδράσεις της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, αν  λάβουμε υπόψη το κλίμα που δημιουργούν οι προειδοποιήσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του κ. Σόιμπλερ, αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας ότι η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών συνιστά, στην πραγματικότητα «πράξη αυτοκτονίας» της γενέτειρας.

Δυστυχώς, πρυτάνευσε το κομματικό συμφέρον, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται ορισμένοι αρχηγοί.  Αλλά η οικονομία δεν είναι ο μόνος τομέας που θα πληγεί. Η ίδια η Δημόσια Τάξη κινδυνεύει με σοβαρή διασάλευση καθώς είναι φυσικό συντηρουμένου του προεκλογικού κλίματος να ατονεί η αστυνόμευση στους δρόμους.

Παράλληλα, ο διαρκώς αυξανόμενος πληθυσμός αστέγων,  χρηστών ναρκωτικών και άλλων περιθωριακών ομάδων μαζί με το κλίμα έντασης και πόλωσης που θα μοιραία θα προκληθεί αφού η ψήφος θα λάβει μορφή δημοψηφίσματος μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα αυτά εγκυμονούν κινδύνους σοβαρής διασάλευσης της έννομης τάξης.

Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός της Ελλάδος θα βοηθήσει ώστε τα αρνητικά αποτελέσματα της ασυνεννοησίας των πολιτικών αρχηγών να μην αποβούν καταστροφικά για την γενέτειρα.

Νίκος Αποστολόπουλος,

Charlotte, NC.