Επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη –

Πριν από 2 χρόνια, η Ντόρα Μπακογιάννη έφευγε από τη ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και έκλεινε πίσω της την πόρτα. Σήμερα, πάλι με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά επιστρέφει και μάλιστα σε περίοπτη θέση.
Πέρασαν αρκετά 24ωρα και πολλές συζητήσεις μέχρι να καταλήξουν οι 2 πλευρές σε συμφωνία. Όλα, λένε οι πληροφορίες οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ένα σπίτι στα βόρεια προάστεια.
Στις 6 το απόγευμα έγινε η συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μπακογιάννη στο ίδρυμα Κακογιάννη όπου μπροστά σε εκατοντάδες μέλη και των δύο κομμάτων αναγγέλθηκε η αναστολή της λειτουργίας του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και η συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία.

Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και η κυρία Μπακογιάννη τόνισαν την ανάγκη ενότητας αυτή την κρίσμη ώρα  και παραμερισμού “όποιων προσωπικών διαφορών μας χώριζαν”.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος τόσο στον κ. Καρατζαφέρη όσο και στον κ. Μάνο (οι οποίοι έχουν αρνηθεί να επιστρέψουν στην ΝΔ), αλλά και άλλους πολιτικούς του κεντροδεξιού χώρου, είπε ότι η πρόσκληση που τους έχει απευθύνει παραμένει ανοικτή και τους κάλεσε να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να επιστρέψουν ώστε “όλοι μαζί ενωμένοι να οδηγήσουμε την Ελλάδα και το λαό της στην ευημερία”.