Η κρίση πλήττει και τα Ιδρύματα

Η δυσμενής οικονομική κρίση, που πλήττει την Ελλάδα, έχει χτυπήσει και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών Καρκίνου του μαστού «Έλλη Λαμπέτη» που αγωνίζεται σκληρά για να επιβιώσει.

Το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη» ιδρύθηκε και λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2002 από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και παρέχει δωρεάν σε όλες τις γυναίκες, τις υπηρεσίες του.

Σκοπός του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη» είναι να στηρίξει ψυχολογικά τις πάσχουσες από καρκίνο του μαστού αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, στη δύσκολη φάση της διάγνωσης και της θεραπείας της νόσου.

To metrogreece.gr ήρθε σε επικοινωνία με το διοικητικό συμβούλιο του κέντρου και μίλησε με την πρόεδρό της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας και του κέντρου «Έλλη Λαμπέτη» κ. Λυδία Μουζάκα, η οποία μας είπε:

Το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη» μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε περισσότερα από 4.500 άτομα, γυναίκες με καρκίνο του μαστού και μέλη των οικογενειών τους. Η στήριξη που προσφέρει είναι πραγματικά σημαντική, αφού ο αριθμός των γυναικών που απευθύνονται σε αυτό και ζητούν τη βοήθειά του συνεχώς αυξάνει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και η προσπάθειά μας να αγωνιστούμε ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, για να εξασφαλίσουμε κάποια έσοδα μήπως και καταφέρουμε να συνεχίσουμε τη λειτουργία του.

Διαβάστε αναλυτικά στο metrogreece.gr