Νέα έρευνα για τον Ντομινίκ Στρος-Καν

Οι εισαγγελείς στη Λίλ της βόρειας Γαλλίας ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες μιας ιερόδουλης ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη διάρκεια πάρτι με σεξ, στο οποίο συμμετείχε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, αναφέρουν σήμερα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας έχουν ήδη απαγγελθεί κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την υπόθεση μαστροπείας του ξενοδοχείου “Κάρλτον” στην ίδια πόλη.
Ο Στρος-Καν, ο οποίος την εποχή εκείνη βρισκόταν στην ηγεσία του ΔΝΤ, έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε σε πάρτι με σεξ, τα οποία διοργάνωνε μια ομάδα επιχειρηματιών από τη Λίλη, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε πως οι γυναίκες ήταν πόρνες.
Η εφημερίδα Le Monde επικαλείται τον εισαγγελέα της Λιλ, Φρεντερίκ Φεβρ, ο οποίος αναφέρει σε δήλωσή του ότι η έρευνα θα εξετάσει τώρα και τις καταγγελίες για πράξεις που “ενδεχομένως να χαρακτηρίζονται ομαδικός βιασμός”.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η υπόθεση αφορά την καταγγελία Βελγίδας ιερόδουλου στην αστυνομία ότι ο Στρος-Καν και ένας επιχειρηματίας φίλος του την υποχρέωσαν σε παρά φύσιν συνουσία με τον Στρος-Καν στη διάρκεια ενός πάρτι στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο του 2010.
Ωστόσο, μια δεύτερη Βελγίδα ιερόδουλη, η οποία ήταν παρούσα, επιβεβαίωσε μόνο μέρος της κατάθεσής της και υποστηρίζει ότι δεν άκουσε την καταγγέλλουσα να λέει “όχι”, σύμφωνα με αποσπάσματα των καταθέσεων των δύο γυναικών που διέρρευσαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
“Δεν φώναξα αλλά είπα δυνατά και ξεκάθαρα ότι δεν ήθελα”, φέρεται να κατέθεσε η πρώτη ιερόδουλος.
Ο Στρος-Καν αρνείται τις κατηγορίες, ενώ καμία από τις δύο γυναίκες δεν επέλεξε να στραφεί δικαστικώς εναντίον του.
Πρόσφατα, ο Στρος-Καν κατέθεσε αγωγή για ψευδή καταγγελία, δυσφήμηση και καταχρηστική διαδικασία σε βάρος της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό, η οποία τον έχει κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με την αγωγή, ζητεί από την καμαριέρα ως αποζημίωση ένα εκατομμύριο δολάρια, κατηγορώντας την ότι “εν γνώσει της και εκ προθέσεως έκανε ψευδείς δηλώσεις στα όργανα της τάξης”, και κατέφερε πλήγμα στην φήμη του, αναγκάζοντας τον να χάσει “άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες”. Στην αγωγή αναφέρεται ότι η σεξουαλική σχέση που είχε στις 14 Μαΐου του 2011 με την Ναφισάτου Ντιαλό είχε “συμφωνηθεί αμοιβαία”, χωρίς “βία ή εξαναγκασμό” και διευκρινίζει ότι εκείνη δεν είχε τραυματιστεί.