Τα “Ποσειδώνια αναδεικνύουν τον δυναμισμό και την αντοχή της Ναυτιλίας των Ελλήνων”

«Για μια ακόμη φορά τα “Ποσειδώνια” με την εντυπωσιακή παρουσία τους στην Ελλάδα, αναδεικνύουν τον δυναμισμό και την αντοχή της Ναυτιλίας των Ελλήνων, που παρά την δεινή παγκόσμια κρίση και τις δύσκολες ημέρες που περνά η Πατρίδα μας, διατηρεί την διεθνή της πρωτοπορία και τους παραγωγικούς δεσμούς της με τον τόπο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζεται να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις ενός άδηλου εν πολλοίς, μέλλοντος».

Αυτό επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κύριος  Θόδωρος Βενιάμης σε μήνυμά του για τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2012, που ανοίγουν τις πύλες τους στις 4 Ιουνίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι ώρες λειτουργίας των Ποσειδωνίων έχουν ως εξής:

Δευτέρα        4 Ιουνίου – 19.00 έως 21.00
Τρίτη             5  Ιουνίου – 10.30 έως 19.00
Τετάρτη        6 Ιουνίου – 10.30 έως 19.00
Πέμπτη          7 Ιουνίου – 10.30 έως 19.00
Παρασκευή  8 Ιουνίου- 10.30 έως 17.00

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος του κ. Βενιάμη, έχει ως ακολούθως:

«Για μια ακόμη φορά τα “Ποσειδώνια” με την εντυπωσιακή παρουσία τους στην Ελλάδα, αναδεικνύουν τον δυναμισμό και την αντοχή της Ναυτιλίας των Ελλήνων, που παρά την δεινή παγκόσμια κρίση και τις δύσκολες ημέρες που περνά η Πατρίδα μας, διατηρεί την διεθνή της πρωτοπορία και τους παραγωγικούς δεσμούς της με τον τόπο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζεται να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις ενός άδηλου εν πολλοίς, μέλλοντος

Ένας στόλος από 3.325 πλοία συνολικής χωρητικότητας 227 εκατομμυρίων dwt συνεχώς εκσυγχρονιζόμενος, με μέση ηλικία 10,5 έτη, αλλά και η κατά παράδοση ευέλικτη και δημιουργική διαχείρισή του, δικαιολογούν αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Δεδομένου ότι οι θαλάσσιες μεταφορές εξασφαλίζουν μέσω των διαχρονικά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών τους τις διατροφικές, ενεργειακές και σε πρώτες ύλες ανάγκες της ανθρωπότητας, είναι βέβαιο ότι η διεθνής ναυτιλιακή βιομηχανία θα κληθεί να συνεχίσει το στρατηγικό της ρόλο στην αλυσίδα μεταφοράς των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του διεθνούς εμπορίου.

 

Τα φετινά “Ποσειδώνια” με ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών, απεικονίζουν το παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι σε τεχνολογικό και οικονομικό πεδίο και αποτελούν ελπίδα για την επιδιωκόμενη επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που από τον δρόμο της θάλασσας θα έλθουν η ευημερία και η ειρήνη στην δοκιμαζόμενη ανθρωπότητα.

Όμως, πέρα από τις οικονομικές αντιξοότητες των καιρών, η καθημερινή λειτουργία των πλοίων συνεχίζει να αντιμετωπίζει και σωρεία πρακτικών προβλημάτων, όπως η συνεχής κλιμάκωση των πειρατικών επιθέσεων, γεωπολιτικές συγκρούσεις που οδηγούν σε επιβολή εμπορικών κυρώσεων κατά χωρών με καθοριστικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο καθώς και η ανάγκη συμμόρφωσης με περιφερειακές νομοθεσίες περιβαλλοντικού ή εμπορικού χαρακτήρα που δεν προσιδιάζουν στο διεθνή χαρακτήρα της ναυτιλίας. Προς επίλυση αυτών, η ναυτιλιακή κοινότητα προσπαθεί να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά.

Είμαι βέβαιος, ότι η παρουσία της μεγάλης αυτής Έκθεσης, με παράδοση τεσσάρων συναπτών δεκαετιών, θα μας δώσει την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να ανανεώσουμε τους δεσμούς και τις φιλίες μας, να διευρύνουμε υφιστάμενους επιχειρηματικούς δεσμούς, να δημιουργήσουμε νέες συμμαχίες, να παρουσιάσουμε νέες προηγμένες τεχνολογίες, να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας και να θέσουμε υψηλότερους στόχους για περαιτέρω επιχειρηματική πρόοδο».