Αιφνιδίως με Ολαντ ο Βενιζέλος- Λίγοι οι Γερμανοί τουρίστες

Αιφνίδιο ταξίδι στο Παρίσι και έκτακτη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαίου 2012, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η συνάντηση κανονίστηκε σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών αργά το βράδυ της Δευτέρας  και έπειτα από την ενόχληση που προκλήθηκε στα Ηλύσια Πεδία από τις υποτιμητικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα για τον κ. Ολάντ, κατά την επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, όπου τον αποκάλεσε «Ολαντρέου».

Υπενθυμίζεται πως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, ωστόσο η επίσημη απάντηση από την γαλλική προεδρία ήταν πως «ο κ. Ολάντ δεν πραγματοποιεί συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων».  Ούτε η άφιξη στο Παρίσι του κ. Τσίπρα άλλαξε την απόφαση του Γάλλου προέδρου.

Μια πικρία έμεινε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κανείς δεν φανταζόταν την συνέχεια. Ο κ.Τσίπρας, επιτέθηκε στον Ολάντ μέσα στην έδρα του. Είπε μπροστά σε 150 και πλεον δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, να προσέχει να μην γίνει Ολαντρέου – δηλαδή σαν τον Παπανδρέου – γιατί ο γαλλικός λαός θα τον στείλει για διακοπές στο Μαρόκο, όπως έκανε με τον Σαρκοζί!
ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Στη συνάντηση που είχαν οι κ. Ολαντ και Βενιζέλος ο Γάλλος πρόεδρος άκουσε θετικά τις προτάσεις 6 σημείων του κ. Βενιζέλου για την αναθεώρηση του Μνημονίου.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε και μια αναδρομή στο πως φτάσαμε στα 2 μνημόνια, ποιά ήταν τα λάθη που έγιναν κατά την άποψή του και τόνισε στον συνομιλητή του ότι ο ελληνικός λαός είναι σε απόγνωση.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, δήλωσε σύμμαχος της Αθήνας στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι συνέπειες του Μνημονίου, θέλοντας έτσι με αυτό τον τρόπο να επικυρώσει και τις χθεσινές δηλώσεις του Φαμπιούς ότι η Γαλλία είναι με τις δυνάμεις που επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Μετά το Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Βερολίνο, όπου βρέθηκε αντιμετώποπς με άλλη έκλπηξη: Το ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. των σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή! Ο κ.Σταϊνμάγερ, ακύρωσε ο ίδιος προσωπικά το ραντεβού ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να λέει από το Παρίσι:
“Η κ. Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην Ευρωζώνη, που δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε χώρες της Ευρωζώνης σαν να πρόκειται για χώρες-προτεκτοράτο των χωρών με πιστοληπτική δυνατότητα ΑΑΑ στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος, έχουμε διαδικασίες που προβλέπει το δικό μας Σύνταγμα. Συνεπώς, δεν μπορεί η κ. Μέρκελ να ορίζει πότε θα κάνουμε και για ποιο λόγο θα κάνουμε δημοψήφισμα”.

Από πλευράς Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε “παράξενο” το γεγονός ότι η πρόθεσή της για ανασυγκρότηση των δημόσιων οικονομικών στην Ευρώπη “οδηγεί σε τέτοιες συζητήσεις”.

Οι συζητήσεις που γίνονται στην Ευρώπη αλλά και πέρα από αυτήν “δίνουν μερικές φορές την εντύπωση ότι για εμάς το να κάνουμε οικονομία είναι απόλαυση”, είπε η καγκελάριος σε ομιλία της στο Βερολίνο. “Όμως αφορά απλώς το να μην δαπανούμε περισσότερα απ’ όσα εισπράτουμε. Είναι εντυπωσιακό που ένα τόσο απλό πράγμα οδηγεί σε τέτοιες αντιπαραθέσεις”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, όλη αυτή η ιστορία και οι πληροφορίες για εχθρότητα, εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που απαιτεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κρατούν, δυστυχώς τους Γερμανούς, που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα παγκοσμίως σε διακοπές στο εξωτερικό, μακριά από την Ελλάδα.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, και ο τουριστικός όμιλος Rewe ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι περίπου 30% χαμηλότερες από εκείνες της περασμένης χρονιάς.

“Η Ελλάδα τα πάει πολύ άσχημα, όπως και η Βόρεια Αφρική” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air Berlin Χάρμουτ Μέχντορν.

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς: «Η  επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου και μάλιστα μέσα στο Παρίσι, δείχνει ότι είναι αφελής και επικίνδυνος. Διοτί μόνο ένας αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρες υπέρ της πατρίδας μας”τόνισε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως με τη στάση του ζημιώνει διεθνώς τη χώρα.