Πανηγυρική Λειτουργία στην Ουγγαρία, από τον ελληνισμό Βιέννης και Λυών Γαλλίας

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού Μπελογιάννη, εκδρομέων από τον Ελληνισμό της Βιέννης και από την Λυών της Γαλλίας συνοδευόμενοι από τον ιερέα τους, τελέστηκε στις 19 Μαΐου 2012  η Πανηγυρική Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπελογιάννη της Ουγγαρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αυστρίας & Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσενίου.

Ο Μητροπολίτης  στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων και κάλεσε τους πιστούς να μην απελπίζονται παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Επίσης, αναφέρθηκε και στο ιστορικό της δημιουργίας της εκκλησίας από τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο και από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μιχαήλ Στάϊκο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η όλη λειτουργία ήταν φορτισμένη με την περσινή ανάμνηση της παρουσίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Μιχαήλ ο οποίος προαισθανόμενος λόγω της σοβαρής ασθένειας του τον θάνατον του είχε ζητήσει από το εκκλησίασμα να δεχτούν και να αγαπήσουν τον νέο τους Μητροπολίτη με πολλή αγάπη.

Πρέπει να σημειώσουμε την παρουσία της αδελφής του Μακαριστού Μητροπολίτη, Ευγενείας Στάϊκου-Vogerl μαζί με τις κόρες της Κατερίνα Μάϊνταν και Μαρίας Λεμονή..

Μετά το τέλος της λειτουργίας στον περίβολο χώρο έλαβε χώρα πολιτιστικό πρόγραμμα από τα παιδιά και τους κατοίκους του χωριού. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου  Ιωσήφ Κάλοτα συνεπικουρούμενος από τον επίτροπο Κώστα Ριζογιάννη.

Την εκδήλωση στήριξαν αφιλοκερδώς με την παρουσία τους, οι μουσικοί Βασίλης Αγγελίδης και Γαβρίλος Αργυρόπουλος.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος  Σπύρος Γεωργιλές, ο Πρόξενος Ι Σταματέκος, ο σύμβουλος Τύπου Ν. Βλαχάκης, ο Δήμαρχος του Μπελογιάννη Κ. Παπαλέξης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Λ. Κοράνης, ο πρόεδρος του Μακεδονικού Διαπολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Λαδάς , ο πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων Σπύρος Αγκάρντι, ο τέως στρατιωτικός ακόλουθος  Αλέξανδρός Δεσίπρης και ο Γραμματέας της Ελληνικής  Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης και του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας Βασίλειος Σταματόπουλος.

Βουδαπέστη

Βασίλειος Σταματόπουλος

Γραμματέας

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε